Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Hogyan segítheti a növényeket a Tricho Immun ősszel?

kert kép

Az örökzöldeket, valamint a lombhullató cserjéket és gyümölcsfákat fontos felkészíteni a télre és a következő évre. Ősszel még sokat tehetünk a növényeink egészségéért, és a következő évi szép lombozatért, virágzásért és bőséges termésért. A következő évi betegségek kialakulását csökkenthetjük, ha mindent megteszünk a kórokozók számának csökkentésére. 

A szerzőről

Köszönjük Prof. Dr. Karaffa Erzsébetnek (bal oldalt) a hírlevél megírását, hiszen nála hitelesebb forrás nem létezik, ha a Tricho Immunról van szó!

Tricho Immun feltalálói

Prof. Dr. Karaffa Erzsébet és Dr. Kovács Csilla – a Tricho Immun feltatlálói

A Trichoderma gomba hatása

Tricho Immunt a még zöld lombozatra kijuttatva egyrészt még egy „erősítést” adhat a lombhullató növényeknek is a fotoszintézis serkentésével, és a növényi immunitás stimulálásával, másrészt a Trichodermák képesek a külső részeken áttelelő képletek kialakulását megakadályozni, és a rügyek belsejébe húzódó gombafonalak bejutását, vagy áttelelését is meggátolhatják.

  1. Ezt egyrészt gyors növekedésük segítségével tudják elérni, vagyis egyszerűen térparazitaként elfoglalják a helyet a kórokozó gombák elől. 
  2. Másrészt kórokozó gombák növekedését gátló anyagokat termelnek, és azok fonalaira (hifáira) rátekeredve megemésztik őket.
Tricho Immun 100g

Idejében kijuttatva a növények fotoszintézisét, és a rügyek fejlődését is serkenthetik. A rügyek kialakulásának fontos, meghatározó időszaka a lombhullás előtti rügyfejlődés ekkor a megfelelő csapadék, energia és tápelemek biztosítása szükséges a fák és cserjék, köztük a virágzó cserjék és a gyümölcsfák rügyeinek megfelelő fejlődéséhez.

Tricho Immun alkalmazásának hatására növelhető a növények fotoszintézise, a lombozatot károsító gombák visszaszorításával pedig nagyobb felületű ép lombozatot tudunk biztosítani.

Mit tehetünk a fás betegségek megelőzése érdekében?

Amennyiben az őszi időszakban is szükséges a fák, bokrok metszése, a metszési sebek gyors benövésével szintén segítségünkre lehetnek a Tricho Immunban található gombák. Alkalmazásával megakadályozhatjuk a kórokozók bejutását a sebeken keresztül.

Permetezés

Mivel a Tricho Immunban található törzsek endofiton életmódúak, a metszési felületről a mélyebb részekbe is képesek belenőni, így behatolva hosszabb idejű védelmet tudnak biztosítani a fás részeket károsító gombákkal szemben, és hosszú ideig képesek a növények vitalitást is növelni.

Keverhetősége alga termékeinkkel

🪸 Danuba Garden tipp: Jó minőségű alga készítményekkel (pl. Asco Alga vagy Kelpak) kijuttatva segíthetjük a Tricho Immun vizes oldatának megtapadását a viaszosabb felületű leveleken. Az algakészítmények szintén segítheti a növény fotoszintézist és tápanyagellátást. Lombtrágyák kijuttatása is javasolt a megfelelő rügyfejlődés biztosításához.