Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Zöld megoldások
zöld barátainknak

Sokan gondoskodnak lelkesen hőn szeretettek szobanövényeinkről és „zöld barátaikról” otthonukban vagy kiskertükben, de mostanában egyre többen merészkednek a hobby-kertészet és a zöldség- és növénytermesztés kipróbálásra. De mivel is kezdjük, ha ilyen hatalmas, zöld, fába vágjuk a fejszénket?

Ismerd meg a Danuba Garden termékeiben rejlő zöld csodát!
Tudj meg többet innovatív, bio és vegyszermentes hozzátevőinkről!

Nézd meg A Kertész Kertje Szomorú Miklóssal készült videónkat, ahol kollégáink, Vera és István, beszélnek részletesen a Danuba Garden termékek hozzátevőiről, hatásáról és felhasználásáról, valamint szót ejtenek még a vegyszermentes és biológia kertészkedésről is!

Hallgasd meg a RadioCafé 98.0-val készült podcast epizódot, ahol a Danuba Garden ügyvezető igazgatója, Zajácz Istán, beszél a fenntartható mezőgazdaság és növényvédelem jövőjéről!

Ismered innovatív, bio és vegyszermentes hozzátevőinket?

Hadd mutassunk be 6 innovatív és bio megoldást: a Mikorrhiza gombát, a trichoderma gombát, a hasznos baktériumokat (igen, ilyenek is vannak), a humuszt és a tengeri algákat, amelyeket mi csak a „testépítő proteinturmix és egy Béres csepp” keverékének hívunk.

Mikorrhiza gomba

Milyen jó lenne, ha a növényvédő- és tápláló termékek maguktól kapcsolatot teremtenének a növénnyel és mindent „megbeszélnének” egymással… De hát ez lehetséges! Hadd mutassuk be a növények legjobb barátját, a Mikorrhiza gombát!

A Mikorrhiza gombák már több tízmillió éve élnek együtt szimbiózisban a növények gyökerével. A hifafonaluk egy része belenő a gyökérbe, míg a többi része távolról vizet és tápanyagot gyűjt be.

A Mikorrhiza gomba egybenőve a növény gyökerével azt egész életében támogatja, védi és táplálja, valamint javítja – morzsalékossá teszi – a talaj szerkezetét!

Mikorrhiza gomba termékeink:

Hogy használjam?

Vetés, palántázás vagy ültetés előtt kell a mag
vagy a gyökér alá szórni. A talaj mindenképpen
legyen nedves, hogy a Mikorrhiza gomba tudjon
benne növekedni.

Kijuttatás után a talajt ne bolygassuk, mert azzal elvágjuk a gomba hifa fonalait. A termékben található 6 féle mikorrhiza törzs alkalmas bármelyik talaj típuson megélni.

Trichoderma gomba

Sokszor halljuk, hogy soha nem elég a jóból. Mi, a Danuba Gardennél, úgy véljük, hogy a szuper magyar szabadalmakból sem elég soha. Ezért is hoztuk el nektek a magyarországi fejlesztésű és előállítású Trichoderma gombát.

A termékünkben lévő Trichoderma gombát a Debreceni Egyetem kutatói fedezték fel 2015-ben a tokaji borrégióban. Ők figyelték meg, hogy az ezen gomba törzseket tartalmazó tőkék egészségesebbek és szebbek. Később a kísérleteket sikeresen kiterjesztették az egész országra és más növényekre is.

De hogyan működik ez a bizonyos magyar fejlesztésű gomba? A termékben lévő Trichoderma gomba törzsei bejutnak a növénybe, és azt belülről védik, valamint olyan anyagokat termelnek, melyekkel annak immunrendszerét erősítik.

Trichoderma gomba termékeink:

Hogy használjam?

Minél hamarabb ki kell permetezni a növényre,
hogy be tudjon hatolni abba és el tudja kezdeni
az immunrendszer erősítést.

Egy háti permetezőbe 100 g terméket kell bekeverni, és azonnal kipermetezni a zöld növényi részekre. A terméket minden növényen alkalmazhatja!

Hasznos baktériumok

Mi a Danuba Gardennél a hasznos baktériumokra, mint az N.Leaf általában csak, mint a bio kertészkedés szőke hercegére vagy hercegnőjére 👸 gondolunk. Hisz a globális mezőgazdaság egyik legnagyobb dilemmáját oldja meg szempillantás alatt, ami nem más, mint a nitrogén légkörből történő megkötése.

A nitrogén – az oxigént, az argont és a szén-dioxidot megelőzve – a légkör leggyakoribb nyomeleme, mégpedig 79%-kal! Nem elég viszont, hogy túlnyomó többséggel szerepel az elemek ranglistáján, a nitrogén így se talál könnyen „barátokra”. Hisz, köztudott, hogy a nitrogént, mint inert gázt a növények nem tudják közvetlenül a levegőből megkötni. Kizárólag vegyületként lépnek reakcióba a növényekkel, például ammóniaként.

A hasznos baktériumok, – lovagiasan – pont ebben segítenek, megmentve a bajba került főhősünket. Az N.Leaf baktérium segítségével a növény könnyebben megköti az atmoszférikus, nem vegyület formájában jelenlévő nitrogénelemeket is és javítja a növény nitrogénellátottságát.

Ezenkívül, az N.Leaf baktérium segít a fotoszintézis fokozásában, a gyorsuló gyökeresedésben és megakadályozza, hogy más, károkozó gombák lepjék el a növény felületét.

Mi több, ezt mind a fenntartható fejlődés és zöld gazdálkodás keretein belül éri el, csökkentve a magas szén-dioxid lábnyomú növényvédőszerek, vegyszerek részesedését a piacon.

Hasznos baktériumok termékeink:

Hogy használjam?

A hasznos baktériumok, – lovagiasan – pont ebben segítenek, megmentve a bajba került főhősünket. Az N.Leaf baktérium segítségével a növény könnyebben megköti az atmoszférikus, nem vegyület formájában jelenlévő nitrogénelemeket is és javítja a növény nitrogénellátottságát.

Ezenkívül, az N.Leaf baktérium segít a fotoszintézis fokozásában, a gyorsuló gyökeresedésben és megakadályozza, hogy más, károkozó gombák lepjék el a növény felületét.

Mi több, ezt mind a fenntartható fejlődés és zöld gazdálkodás keretein belül éri el, csökkentve a magas szén-dioxid lábnyomú növényvédőszerek, vegyszerek részesedését a piacon.

Kitozán

Ha neked is tetszettek Tony Stark páncéljai a Marvel filmekben, akkor megtaláltuk neked a tökéletes alternatívát, hogy növényeidet is a leghatékonyabb és legvagányabb módon védelmezd. Csak egy dolgot mondunk: kitozán!

Mi is az a kitozán? A kitozán egy bio és vegyszermentes megoldás egy fenntarthatóbb kertészkedésért! A kitzán a kitin kisebb részekre bontásával keletkezik, ez alkotja a gombák és a rovarok külső „páncélzatát” is.

A kitozán a növényre permetezve beindítja annak védelmi rendszerét és az 10-14 napig felkészülve várja a baktérium, gomba és rovartámadásokat. A NASA a MIR űrállomáson is eredményesen használták a növények védelmére a kitozán hatóanyagot!

Kitozán termékeink:

Hogy használjam?

A baktérium-, gomba- és rovartámadások előtt
kell a levélre permetezni. Szükség esetén 10-14
naponta ismételni.

A növények számára kritikus időszak a virágzás időszaka és az intenzív növekedés. A termék minden növényen alkalmazható!

Humusz

Földből lettünk, földdé leszünk? De miért is ilyen fontos, központi figura a föld a bio és vegyszermentes kertészkedésben? A válasz egyszerű. A lábunk alatti föld nem csak a fenntartható fejlődés egyik kulcsa, de egy hatalmas lehetőség arra is, hogy jobban megismerjük sokszínű világunkat. Ahogy Leonardo da Vinci is megállapította: „Az égitestek mozgásáról többet tudunk, mint a láb alatti talajról.”

A humusz a talaj legértékesebb része, mivel itt „laknak” a hasznos gombák és baktériumok. Tömege 100-szorosának megfelelő mennyiségű vizet képes megkötni, valamint táplálék forrás.

Humusz termékeink:

Hogy használjam?

Havonta kell a növények alatti talajra kijuttat-
ni. Egy 10 literes kannába 1-2 dl terméket kell
bekeverni, és beöntözni vele a talajt.

Vigyázzunk, hogy máshová ne kerüljön, mert a humusz
fekete színe mindenen meglátszik. A termék
minden növényen alkalmazható!

Alga

Mindenki hallott már az uborkás arcpakolásról, habár mostanában egyre jobban előtör egy jelentős vetélytárs, az alga alapú termékcsaládok! Mi lenne, ha azt mondanánk nektek, hogy az algákat a bio és vegyszermentes növényvédelemben is profi módon lehet alkalmazni? Bizony! És még nem is akármilyen sikerrel!

Az algák olyan fotoszintetizáló tengeri élőlények, melyek szélsőséges körülmények között is képesek gyorsan nőni. Ez elérheti akár az 1 métert is egy nap alatt! Az algákat használja a kozmetikai ipar, valamint sok emberi táplálékkiegészítő alkotó eleme.

Alga termékeink:

Hogy használjam?

Az Asco Alga / Kelpak 1 literes kiszerelését kell háti permetezőben kb. 2%-os koncentrációra hígítani. Ez azt jelenti, hogy 10 liter vízbe kb. 2 dl Asco Algát / Kelpakot tegyünk. Ez a javasolt koncentráció érvényes szinte az összes lombtrágyára! Ha csak a szobanövényeit szeretné táplálni, akkor a grátisz 0,5L-es szórópalackba tegyen egy kávéskanálnyi Asco Algát és azt öntse fel teljesen vízzel. Ezek után pedig spriccelje ki a növényeire, mert az Asco Alga a magas szervesanyag koncentrációja miatt pár hét alatt lebomolhat, kellemetlen állagúvá vállhat.

Lombtrágya

A Danuba Garden kínálatában vannak olyan lombtrágyák, melyek bizonyos specifikus problémák megoldására javasoltak. Speciális alapanyagoknak és gyártás technológiának köszönhetően bio termesztésben is felhasználhatók

Lombtrágya termékeink:

Hogy használjam?

Az Ino Organik Cink elsősorban a cink hiányt segít megelőzni vagy gyógyítani. Mivel a cink nagyon fontos a klorofill előállításhoz, így a levél sárgulás az erek között utalhat cink hiányra, különösen közel a szárhoz. A cink hiányra érzékeny növények: kukorica, baba, szőlő, citrusfélék, burgonya, alma és körte

Az Ino Organik Réz elsősorban a réz hiányt segít megelőzni vagy gyógyítani. Mivel a réz nagyon sok fehérje, vitamin és enzim alkotó eleme, valamint erősíti a sejtfalat, így fontos mikroelem a növények számára. Hiányát a fiatal levelek hegyén, annak sárgulásán, csavarodásán vehetjük észre. A cink hiányra érzékenyek a gyümölcsfák.

Az Ino Organik Kalcium elsősorban a kalcium hiányt segít megelőzni vagy gyógyítani. A kalcium hiány sok zöldség esetében a termés csúcsrothadása formájában jelentkezik, ahol fekete foltok is jelentkezhetnek. Kalcium hiányra érzékeny zöldségnövények pl. a paradicsom, paprika, cukkíni, padlizsán és tökfélék.

A DanuBór Bio+ elsősorban a bór hiányt segít megelőzni vagy gyógyítani. Mivel a bór nagyon fontos a tökéletes virágzáshoz, így azt a virágzást megelőzően kell kijuttatni. Bór hiányra érzékeny növények a szőlő, gyümölcsfák és a zöldségfélék.

Legpontosabban a cink, réz, kalcium vagy bórhiányt a talaj és levélvizsgálati eredmények lapaján tudjuk megmondani. A Danuba Garden ebben is tud segíteni Önnek.

Amennyiben nem tudja hogy milyen tápelem hiánytól szenved a növénye, úgy használjon DanuVital Bio+ terméket, melyben minden fontos tápelem megtalálható!