Ebben a cikkünkben Asco Alga termékünk francia gyártójával beszélgettünk. Kérdéseinkre André Yvin a cég egyik alapítója válaszolt.
Ha visszaemlékszünk a gyerekkorunkra, akkor sok olyan kaland juthat eszünkbe, amit majd az unokáinknak is mesélhetünk, mert még akkor is emlékezetes lesz a számunkra. Szinte magam előtt láttam, amikor André elmesélte, hogyan szedte gyermekként az algákat a franciaországi Bretagne régió tengerpartján, hiszen ezt látta a nagypapájától is, aki a nemzedékek óta összegyűjtött tapasztalatokat követve használta a tengerparton összegyűjtött növényrészeket a termőföldjei táplálására.

Azóta már a sok kutatásnak és az információ gyors terjedésének köszönhetően egyre többet tudhatunk az algák mind az emberi szervezetre és mind a növényekre gyakorolt jótékony hatásairól.
Természetesen megújuló erőforrás

Az Asco Alga kiváló hatását a franciaországi Bretagne partjainál élő Ascophyllum nodosum alga biztosítja.


A nálunk kapható Asco Alga egy rendkívül magas koncentrációjú algakrém, mely, kiöntve lassan folyik, de 100%-ban oldódik vízben. Mivel az Asco Alga 100% -ban alga és nem tartalmaz egyéb hozzáadott anyagokat, így bio minősítésű. Ez a minősítés lehetővé teszi organikus növénytermesztésben is az alkalmazását.
Tudomáyos publikációk

André két kísérletet mutatott be az előadásában. Az egyikben kukorica- és spenótkultúrában vizsgálták az alga hatását a tápanyagfelvételt befolyásoló génekre.

A zöld oszlopok jelzik az algával kezelt állományok tápanyagfelvételének mértékét a szürke pedig a kontrollt.
Ebben a kísérletben cikória és kukorica állományokban vizsgálták az Asco Alga hatását a gyökértömeg méretére.

A szürke oszlop szintén a kontrollt a zöld pedig az Asco Algával kezeltet jelöli.
Amennyiben szeretnétek hasonló eredményeket elérni a kertetekben, a Danuba Garden webshopjában, illetve a viszonteladóinknál megvásárolhatjátok az Asco Algát.