Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Asco Alga

Dózis: 2 dl/10 liter permetlé

Mire jó az Asco Alga termékünk?

 1. A minőségi alga termékek képesek segíteni a növénynek az alábbiak esetén: aszály, hőstressz, vágási sérülés, tápanyaghiány, megtermékenyülés, színesedés, bel tartalom és tárolhatóság javítása
 2. A tengeri algák rendkívül nehéz körülmények között kénytelenek felnőni, hiszen az apály-dagály miatt hol vízben vannak, hol a tengerparton, hideg meleg áramlatok váltakoznak körülötte, folyamatosan pusztítják őket a tengeri állatok
 3. Ilyen körülmények között, ha alkalmas a környezet, akkor nagyon gyorsan kell nőniük
 4. Az algák akár 100-szor gyorsabban képesek nőni, mint a mi szántóföldi növényeink, akár 1 métert is egy nap alatt
 5. Az algákban közel 100 féle hasznos bioaktív alkotóelem van, melyek abban segítenek, hogy berobbanjon a növény

 

Minden kiskiszerelésű termékünk esetében, a gyártástól számított 18 hónapig garantálja a gyártója a megjelölt csíraszám, hatóanyagtartalom meglétét.

 

Görgess és olvasss tovább ⬇️

Kiszerelés: 1 L, 10 L

6.350 Ft60.960 Ft Bruttó

✨ További információ a termék használatáról:

2 dl Asco Alga-t 10 liter vízben kell feloldani, 2%-os koncentrációban ajánlott kijutttani. Nagyobb dózis nem ajánlott, hisz az perzselhet. Az Asco Alga száraz hűvös helyen a szavatosságát 3 évig megőrzi. A termék nagyon sűrű, gyakorlatilag alga krém, de kiválóan oldódik. Az Asco Alga használata nagyobb növekedést, nagyobb termést eredményez. Ezt pedig a gyümölcs méret növelésére lehet felhasználni. Mi azt javasoljuk, hogy mikor már megjelentek a kis gyümölcsök, akkor használjuk a terméket 2-4 hetente.

Az Asco Alga felbontás után 2 hónapig még felhasználható, ha
- kiöntés után azonnal jól visszazárjuk, valamint közvetlen nappfénytől védett, száraz, és hűvös helyen tároljuk

 

✨ További információ a termékről:

A Danuba két tengeri alga biostimulánst is kínál a termelők részére. Ahogy fejlődik a növény, úgy változik a növekedéséhez szükséges növényi hormonok aránya. Gyökeresedés és kezdeti növekedés során az auxin szükséges, így a Kelpak-ot kell választani.A minőségi alga termékek képesek segíteni a növénynek az alábbiak esetén: aszály, hőstressz, vágási sérülés, tápanyaghiány, megtermékenyülés, színesedés, beltartalom és tárolhatóság javítása. A tengeri algák rendkívül nehéz körülmények között kénytelenek felnőni, hiszen az apály-dagály miatt hol vízben vannak, hol a tengerparton, hideg meleg áramlatok váltakoznak körülötte, folyamatosan pusztítják őket a tengeri állatok. Ilyen körülmények között, ha alkalmas a környezet, akkor nagyon gyorsan kell nőniük. Az algák akár 100-szor gyorsabban képesek nőni, mint a mi szántóföldi növényeink, akár 1 métert is egy nap alatt. Az algákban közel 100 féle hasznos bioaktív alkotóelem van, melyek abban segítenek, hogy berobbanjon a növény.

 

❄️ Fagy előtt az algákkal! 

 • Növeljük a növényünk nedv koncenctrációját egy másik „növény” sűrítményével. Erre a legjobbak az algás kezelések. Mint ahogy az emberek is használják az algákat a bőrük fiatalítására, erősítésére, valamint táplálék kiegészítésre (spirulina), ugyan úgy használhatjuk az alga termékeket a növényeinken is.

 

 

🪸 A minőségi alga termékek a következő módon hatnak: 

 • A bennük lévő tápelemek – elsősorban mezo és mikroelemek – azonnal felvehetők a növény számára, ezáltal csökkenthetjük a tápanyaghiányok kialakulását.
 • Az alga termékekben lévő betain csökkenti az abiotikus stressz hatást, mint pl. a fagy okozta károk
 • A prémium alga termékekben lévő lipidek és poliszacharidok energiát adnak a növény számára
 • A Danuba két minőségi alga terméket is regisztrált Magyarországon. A Kelpak a gyökeresedést és a virágzást, míg az Asco Algaaz intenzív növekedést tudja fokozni!

 

🔮 5.000 éve használt biostimuláns? Melyik lehet az? 

Már az ókori Egyiptomiak is használtak algákat, a sivatagi talajuk termékenységének a javítására. Így őket ismerjük a legrégebb óta biostimulánsokat használó mezőgazdasági termelőknek! Az Egyiptomiak még nem tudták az alga pontos hatását, csak azt tudták, hogy ha azzal kezelik a földjüket és a növényüket, az többet terem. Miért is kéne tudnod többet?

A tengeri algák kutatása az 1950-es évektől gyorsult fel, és jöttek rá a következő pozitív hatásokra:

 • magas arányban tartalmaz növényi növekedési hormonokat
 • alga termékekben magas az aminósavak és fehérjék mennyisége, így ez kész hasznos táplálék a növények számára. Ezt sem kell sok energiával előállítaniuk.
 • magas az algák mikroelem és vitamin tartalma, ez segíti a növények növekedését
 • prémium alga termékekben lévő biostimuláns vegyületek, mint a manitol, abszcizin sav és betain fokozzák az abiotikus stressz ellenállóságot, és a tápanyag felvételt

 

🤔 Tudta, hogy az algák több CO2-őt alakítanak át oxigénné, mint a fák? Csak gondoljon bele, hogy a tengerek adják a föld közel 70%-át.

 

🍇 Szőlő kezeléshez: kombinált "fegyver"

Metszést követően lehető leghamarabb és/vagy lombos állapotban kezdjük a szőlő kezelését a gombás megbetegedések megelőzésére a következő recepttel: 50 g Tricho Immun + 2 dl Asco Alga/ 10-15 literes háti permetezőbe. A Tricho Imunnak sebfelület vagy zöld lombfelület kell a szövetekbe jutáshoz, az Asco Alga szervesanyag tartalma pedig segít a lombon maradást és a sztómákon való bejutást. Mivel a Tricho Immun 100 g-os kiszerelésben kapható, javasoljuk a  kezelést megismételni még egyszer, virágzás előtt.

 

Videó a Danuba Garden vegyszermentes és bio termékeiről!

A Kertész Kertje Pilisszentkereszten blog írója Szomorú Miklós tollából: “Jó félórás videót hoztam most nektek. De érdemes végignézni, vagy hallgatni. Talajélet, algák, michorriza gombák, és öko növényvédelem. Permetszerek és műtrágyák helyett használjuk ezen anyagokat. De természetesen maga a komposzt a legjobb ami történhet egy kertben. Velük csak tovább javíthatjuk és gyorsítjuk az egyensúly kialakulását.”

 

 

Time-lapse az algák hatásáról 🪸