Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Asco Alga

Dózis: 2 dl/10 liter permetlé

Mire jó az Asco Alga termékünk?

 1. A minőségi alga termékek képesek segíteni a növénynek az alábbiak esetén: aszály, hőstressz, vágási sérülés, tápanyaghiány, megtermékenyülés, színesedés, beltartalom és tárolhatóság javítása
 2. A tengeri algák rendkívül nehéz körülmények között kénytelenek felnőni, hiszen az apály-dagály miatt hol vízben vannak, hol a tengerparton, hideg meleg áramlatok váltakoznak körülötte, folyamatosan pusztítják őket a tengeri állatok
 3. Ilyen körülmények között, ha alkalmas a környezet, akkor nagyon gyorsan kell nőniük
 4. Az algákban közel 100 féle hasznos bioaktív alkotóelem van, melyek abban segítenek, hogy berobbanjon a növény

 

Hogyan hat?

Az algát már az ókorban (Egyiptomiak és Rómaiak) is használták a tengerpartokon, a növények trágyázására. Ha az Asco Algát rápermetezzük a növényeink leveleire, akkor abba pár óra alatt felszívódik, és több héten át táplálja azt.

 

Hogyan kell kijuttatni?

A terméket 1-2%-os koncentrációban kell beoldani, vagyis 10L permetlébe 1-2dl Asco Alga szükséges. A kezelést 2-3 hetente érdemes megismételni.

 

Minden kiskiszerelésű termékünk esetében, a gyártástól számított 18 hónapig garantálja a gyártója a megjelölt csíraszám, hatóanyagtartalom meglétét.

 

Görgess és olvasss tovább ⬇️

6.350 Ft60.960 Ft

Kiszerelés: 1 L, 10 L

A Danuba Garden Asco Alga terméke a CerTrust által tanúsított EU engedéllyel rendelkezik, valamint az Ecocert bio minősítő cég listáján is szerepel, mint Bio termék

 

Tárolása

5-30 Celsius között eredeti csomagolásban legalább 36 hónapig megőrzi a szavatosságát. Felbontás után mihamarabb kijuttatandó, de szorosan visszazárva és hűtve tárolva 6 hónapig minőségromlás nélkül felhasználható.

 

Alga biostimuláns - miből készül?

A termékben Ascophyllum nodo- sum tengeri alga található. Ezt az algát a legtisztább francia tenger- parton, Penmarchban takarítják be. Csak érett, és nem elöregedett algát gyűjtenek be kézzel, hogy megőrizzék az alga mező épségét! A gyártó az algát tisztítja és szá- rítja. Ezt követően hidegen, nagy nyomással „robbantja” fel az alga sejteket, és nyeri ki belőle a hasz- nos hatóanyagokat.

A képeken az Asco Alga alap- anyaga, az Ascophyllum nodosum alga található apály idején, mikor a tenger visszavonul, és szárazon hagyja az algát.

 

🇫🇷 Származás

Az Asco Alga Franciaország észak-nyugati partjánál kerül betakarításra, ahol rendkívül tiszta a tenger, mert nincs ipari aktivitás a környéken. Fontos hogy a tenger vize tiszta legyen, ahol az alga terem, mert az algák koncentrálják magukba a tengerből felvehető anyagokat.

Az Asco Alga gyártása során semmilyen vegyszert nem sem kerül a termékbe, mivel azt tisztítás, és kíméletes szárítás után nagy nyomással préselik. Így kinyerve belőle a sok hasznos komponenst. Ez a préselés képes a sejteket is felnyitni, így az azokban található hasznos molekulák is bekerülnek a kész termékbe.

 

✨ További információ a termék használatáról:

🌡️ Kijuttatás során kerüljük a magas hőmérsékleten (25 fok felett) és magas UV sugárzási értékek melletti kijuttatást, mivel az fokozza a perzselés veszélyét! Ezért ideális a késő délután és a kora reggel közötti időszak.

Dózis: 2 dl Asco Alga-t 10 liter vízben kell feloldani, 2%-os koncentrációban ajánlott kijutttani. Nagyobb dózis nem ajánlott, hisz az perzselhet. Az Asco Alga száraz hűvös helyen a szavatosságát 3 évig megőrzi. A termék nagyon sűrű, gyakorlatilag alga krém, de kiválóan oldódik. Az Asco Alga használata nagyobb növekedést, nagyobb termést eredményez. Ezt pedig a gyümölcs méret növelésére lehet felhasználni. Mi azt javasoljuk, hogy mikor már megjelentek a kis gyümölcsök, akkor használjuk a terméket 2-4 hetente.

Az Asco Alga felbontás után 6 hónapig még felhasználható, ha - kiöntés után azonnal jól visszazárjuk, valamint közvetlen nappfénytől védett, száraz, és hűvös helyen tároljuk (a felbontás utáni hűtés fontos).

 

✨ További információ a termékről:

A Danuba két tengeri alga biostimulánst is kínál a termelők részére. Ahogy fejlődik a növény, úgy változik a növekedéséhez szükséges növényi hormonok aránya. Gyökeresedés és kezdeti növekedés során az auxin szükséges, így a Kelpak-ot kell választani.A minőségi alga termékek képesek segíteni a növénynek az alábbiak esetén: aszály, hőstressz, vágási sérülés, tápanyaghiány, megtermékenyülés, színesedés, beltartalom és tárolhatóság javítása. A tengeri algák rendkívül nehéz körülmények között kénytelenek felnőni, hiszen az apály-dagály miatt hol vízben vannak, hol a tengerparton, hideg meleg áramlatok váltakoznak körülötte, folyamatosan pusztítják őket a tengeri állatok. Ilyen körülmények között, ha alkalmas a környezet, akkor nagyon gyorsan kell nőniük. Az algák akár 100-szor gyorsabban képesek nőni, mint a mi szántóföldi növényeink, akár 1 métert is egy nap alatt. Az algákban közel 100 féle hasznos bioaktív alkotóelem van, melyek abban segítenek, hogy berobbanjon a növény.

 

🤞 Kiegészítő termékek alkalmazása:

 1. Első lépés: Tricho Immun kijuttatása
  Alkalmazd először a Tricho Immun terméket. Ennek szüksége van néhány órára, hogy bejusson a növénybe, és néhány hétre, hogy teljesen elterjedjen és megkezdje a növény belső védelmét és erősítését.
 2. Első lépés kiegészítése: Asco Alga hozzáadása
  A Tricho Immun alkalmazása mellett az Asco Alga terméket is kijuttathatod, amely jól kiegészíti a Tricho Immun hatását.
 3. Második lépés: SoftGuard és DanuVital Bio kijuttatása egy héttel később
  Egy hét elteltével kipermetezheted a SoftGuard terméket együtt a DanuVital Bio-val. Fontos, hogy ez csak a Tricho Immun és az Asco Alga alkalmazása után történjen, hogy elkerüld a káros kölcsönhatásokat.
 4. Ismétlődő kezelések: SoftGuard kombinációk 2-3 hetente
  A kezelési ciklusokat 2-3 hetente ismételheted, váltogatva a SoftGuard + Asco Alga és a SoftGuard + DanuVital Bio kombinációk között.

 

❄️ Fagy előtt az algákkal! 

 • Növeljük a növényünk nedv koncenctrációját egy másik „növény” sűrítményével. Erre a legjobbak az algás kezelések. Mint ahogy az emberek is használják az algákat a bőrük fiatalítására, erősítésére, valamint táplálék kiegészítésre (spirulina), ugyan úgy használhatjuk az alga termékeket a növényeinken is.

 

 

🪸 A minőségi alga termékek a következő módon hatnak: 

 • A bennük lévő tápelemek – elsősorban mezo és mikroelemek – azonnal felvehetők a növény számára, ezáltal csökkenthetjük a tápanyaghiányok kialakulását.
 • Az alga termékekben lévő betain csökkenti az abiotikus stressz hatást, mint pl. a fagy okozta károk
 • A prémium alga termékekben lévő lipidek és poliszacharidok energiát adnak a növény számára
 • A Danuba két minőségi alga terméket is regisztrált Magyarországon. A Kelpak a gyökeresedést és a virágzást, míg az Asco Algaaz intenzív növekedést tudja fokozni!

 

🔮 5.000 éve használt biostimuláns? Melyik lehet az? 

Már az ókori Egyiptomiak is használtak algákat, a sivatagi talajuk termékenységének a javítására. Így őket ismerjük a legrégebb óta biostimulánsokat használó mezőgazdasági termelőknek! Az Egyiptomiak még nem tudták az alga pontos hatását, csak azt tudták, hogy ha azzal kezelik a földjüket és a növényüket, az többet terem. Miért is kéne tudnod többet?

A tengeri algák kutatása az 1950-es évektől gyorsult fel, és jöttek rá a következő pozitív hatásokra:

 • magas arányban tartalmaz növényi növekedési hormonokat
 • alga termékekben magas az aminósavak és fehérjék mennyisége, így ez kész hasznos táplálék a növények számára. Ezt sem kell sok energiával előállítaniuk.
 • magas az algák mikroelem és vitamin tartalma, ez segíti a növények növekedését
 • prémium alga termékekben lévő biostimuláns vegyületek, mint a manitol, abszcizin sav és betain fokozzák az abiotikus stressz ellenállóságot, és a tápanyag felvételt

 

🤔 Tudta, hogy az algák több CO2-őt alakítanak át oxigénné, mint a fák? Csak gondoljon bele, hogy a tengerek adják a föld közel 70%-át.

 

🍇 Szőlő kezeléshez: kombinált "fegyver"

Metszést követően lehető leghamarabb és/vagy lombos állapotban kezdjük a szőlő kezelését a gombás megbetegedések megelőzésére a következő recepttel: 50 g Tricho Immun + 2 dl Asco Alga/ 10-15 literes háti permetezőbe. A Tricho Imunnak sebfelület vagy zöld lombfelület kell a szövetekbe jutáshoz, az Asco Alga szervesanyag tartalma pedig segít a lombon maradást és a sztómákon való bejutást. Mivel a Tricho Immun 100 g-os kiszerelésben kapható, javasoljuk a  kezelést megismételni még egyszer, virágzás előtt.

 

Videó a Danuba Garden vegyszermentes és bio termékeiről!

A Kertész Kertje Pilisszentkereszten blog írója Szomoru Miklós tollából: “Jó félórás videót hoztam most nektek. De érdemes végignézni, vagy hallgatni. Talajélet, algák, michorriza gombák, és öko növényvédelem. Permetszerek és műtrágyák helyett használjuk ezen anyagokat. De természetesen maga a komposzt a legjobb ami történhet egy kertben. Velük csak tovább javíthatjuk és gyorsítjuk az egyensúly kialakulását.”

 

 

Time-lapse az algák hatásáról 🪸

 

 

EZ CSAK GYEP

Nyári tápanyagkijuttatás. 🌱