Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Blackjak

Dózis: 2 dl/10 liter permetlé

Miben segít a humusztartalmú Blackjack?

  1. A Blackjak-ben lévő humusz javítja a talajminőséget
  2. Segíti azt, hogy a növény gyökere több vizet és tápanyagot tudjon felvenni
  3. A Blackjak előnye a többi humusz termékkel szemben, hogy nem lúgos anyaggal pl. nátrium/kálium hidroxiddal oldják fel, hogy az vízoldékony legyen, hanem apró kb. 4 mikronos méretűre aprítják egy gyémánt keménységű késekkel ellátott aprító hengerben

A Leonardit a barna és fekete szénhez hasonló. A bányászata is hasonlóan történik. Jó minőségű Leonardit található az USA-ban, Kanadában és Ausztráliában is. De, mint ahogy a Föld szén készlete is véges, így a Leonardit készlet is.

Hogyan kell kijuttatni?

A terméket 1-2%-os koncentrációban kell beoldani, vagyis 10 L permetlébe 1-2 dl Blackjak szükséges. A kezelést 2-3 hetente érdemes megismételni. Amennyiben a Blackjak-et levélre juttatjuk ki, úgy számoljunk az- zal, hogy azon apró fekete pöttyöket képez, melyek később eltűnnek. Amennyiben szeretnénk a leromlott talajunkat feljavítani, úgy magasabb dózist kell kijuttatni, akár 1 litert is 10 m2 területre.

 

Minden kiskiszerelésű termékünk esetében, a gyártástól számított 18 hónapig garantálja a gyártója a megjelölt csíraszám, hatóanyagtartalom meglétét.

 

Görgess és olvasss tovább ⬇️

4.445 Ft101.600 Ft

Kiszerelés: 0,2 L, 1 L, 20 L, 5 L

Termékünket a jó minőségű földekre kijuttatva minimális plusz hatást eredményez, ha nem biztos, hogy szükséges-e a Blackjak alkalmazása érdeklődjön kertészeti szakértőinktől. 

Tárolása

5-30 Celsius között eredeti csomagolásban legalább 36 hónapig megőrzi a szavatosságát. Felbontás után mihamarabb kijuttatandó, de szorosan visszazárva hűvös, fagymentes helyen tárolva 6 hónapig minőségromlás nélkül felhasználható.

 

Részletes leírás

A Blackjak-ben lévő humuszt a növényünk gyökeréhez juttatva ott képes jelentősen megnövelni a víz és tápanyag felvehetőséget és javítani a talajminőséget. A kijuttatott Balckjak képes a környezetében ideális talajállapotot biztosítani a kultúrnövény gyökerének még akkor is, ha az egyébként szervesanyaggal, tápanyaggal rosszul ellátott, vagy rossz pH-val rendelkezik! Így használata rosszabb talajoknál szinte kötelező!

 

 

💚 Mire is jó?

A Blackjakkel lombot és talajt is kezelhet 1-2 dl/10 liter víz dózisban. A készítmény fekete színű, ami lombról néhány nap alatt eltűnik, de óvatosan kell kezelni járda, fehér fal mellett, mert bizony okozhat elszíneződést. A terméket használat előtt fel kell rázni, mert a palack falára, aljára ülepszik. Pont emiatt az öntözőkannát vagy permetezőt is jó többször még kiöblíteni, hogy egy csepp termék se vesszen kárba.

 

🌱 Mit tartalmaz a Blackjak? 

  • min. 28% szervesanyag
  • min. 20% természetes humusz képző anyagok

Legalább 28% szervesanyagot tartalmaz, melynek legalább 20%-a természetes humusz képző anyagok (Humin, fulvic, ulmik savak és huminok).

A Blackjak pH-ja egyedüliként a piacon az optimális 4-5 közötti, mely sokkal hatékonyabbá teszi a többi nátrium-/kálium-hid- roxidos (lúgos) kivonószert használó termékekkel szemben.

 

A Blackjak erős fekete színű, nagyon jól oldódik a vízben, de a flakont használat előtt mindig alaposan fel kell rázni, és többször kiöblíteni, mert ez szuszpenzió (szilárd részecskék lebegnek folyadékban).

 

🌱 Hogyan segít a Blackjak a növényeknek és a talajnak?

A Blackjak-ben lévő humuszt a talajba juttatva ott képes jelentősen megnövelni a víz és tápanyag felvehetőséget és javítani a talajminőséget. A kijuttatott Blackjak képes a környezetében ideális talajállapotot biztosítani a növény gyökerének még akkor is, ha az egyébként szervesanyaggal, tápanyaggal rosszul ellátott, vagy nem ideális pH- val rendelkezik!

 

 

 

🌳 Blackjak mint biostimuláns a lombon!

A Blackjak lombon kiadagolva az alábbi előnyökkel jár:

  • a benne lévő kismolekulájú fulvik savak könnyen bejutnak a levélbe. Sőt ha más anyagot is adunk hozzá pl. lombtrágya vagy felszívódó növényvédő szer, akkor annak meggyorsítja a bejutását
  • a Blackjak lombon alkalmazva fokozza a növény tápanyag felvételét. Mivel ezáltal megnő a tápelemek koncentrációja a növényben, ez egy szívó hatást fejt ki a talajban lévő vízre. Így beindul egy tápanyag és víz pumpa a talaj felől és a növénybe! Ez pedig nagyobb növénytömeget eredményez
  • ennek a vízpumpa hatásnak az eredménye az intenzívebb párologtatás, ami hűti a növényt! Ez a pár fokos hűtés azt eredményezi, hogy a növény tovább fotoszintetizál és építi fel a biomasszáját

Szinte minden forgalomban lévő humusz terméke pH-ja 7 feletti. A humusz savak - ahogy a nevében is benne van - enyhén savas tartományban hatékonyak. A Blackjak pH-ja 4-5 közötti, ami ideális a hasznosulásához, és ugyancsak ideális, ha növényvédő szerekkel együtt juttatjuk ki a növény lombfelületére. A legjobb minőségű humuszt az amerikai geológus kutatójáról, A. G. Leonard professzorról nevezték el. Ezen Leonardit anyagok több 10 millió év alatt alakulnak ki, és a világon csak nagyon kevés helyen bányászhatóak jó minőségben. A Danuba humusz tartalmú termékei mind Leonardit alapúak!

 

🤔 Tudta?

A legjobb minőségű szervesanyag a talajban a humusz, mely szivacsként köti meg a tápanyagokat és vizet, valamint életteret és táplálékot ad a talaj hasznos baktériumainak és gombáinak. A legjobb minőségű humuszt a kutatójáról Leonard professzorról nevezték el. Ezen Leonardit anyagok több 10 millió év alatt alakulnak ki és a világon csak nagyon kevés helyen bányászhatóak.

 

⚡️ Mi is az a Leonardit? 

A legjobb minőségű humuszt a kutatójáról, Leonard professzorról nevezték el. Ezen Leonardit anyagok több 10 millió év alatt alakulnak ki és a világon csak nagyon kevés helyen bányászhatóak.

A Danuba humusz tartalmú termékei mind Leonardit alapúak!

 

Blackjak és a tápelemek

Padova Egyetem mérése szerint a Blackjak az összes tápelem felvételét képes fokozni.

 

 

 

Videó a Danuba Garden vegyszermentes és bio termékeiről!

A Kertész Kertje Pilisszentkereszten blog írója Szomoru Miklós tollából: “Jó félórás videót hoztam most nektek. De érdemes végignézni, vagy hallgatni. Talajélet, algák, michorriza gombák, és öko növényvédelem. Permetszerek és műtrágyák helyett használjuk ezen anyagokat. De természetesen maga a komposzt a legjobb ami történhet egy kertben. Velük csak tovább javíthatjuk és gyorsítjuk az egyensúly kialakulását.”

 

 

Én kis kertem - My little garden

kipróbálta néhány termékünket: a DanuVital Bio lombtrágyát, az Asco Alga lombtrágyát és a Blackjak humusznövelőt, a talajminőség feljavítóját. Ezen szerek házikerti dózisa 2dl/10liter.