Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

SoftGuard

Dózis: 2 dl/10 liter permetlé

Mire jó a SoftGuard?

 1. Erősíti a növény immunrendszerét, így az könnyebben leküzdi a kórokozók támadását
 2. Gyorsítja a sebek gyógyulását
 3. Fokozza a színesedést
 4. Táplálékforrás is a növény számára (összetett cukor), így növeli annak termését
 5. Baktérium-, gomba-, rovarölő, rovariejesztő hatású
 6. Továbbá, nem csak erősíti a növény immunrendszerét, hanem inkább aktiválja. Mivel a DNS-ben tárolt géneknek csak egy része működik, amire szükség van. A védekező gének nagy része inaktív, ha nincs baj.

 

Hogyan kell kijuttatni?

A terméket 1-2%-os koncentrációban kell feloldani, vagyis 10L permetlébe 1-2dl SoftGuard szükséges. A kezelést 2-3 hetente érdemes megismételni vagy Ino Si (magas szilícium tartalmú) termékkel felváltva alkalmazni. Szobanövények védelmére könnyedén használható az előre bekevert 0,5 literes szóróflakonos kiszerelés.

 

Minden kiskiszerelésű termékünk esetében, a gyártástól számított 18 hónapig garantálja a gyártója a megjelölt csíraszám, hatóanyagtartalom meglétét.

 

Görgess és olvasss tovább ⬇️

4.455 Ft44.500 Ft

Kiszerelés: 0,5 L, 1 L, 10 L

Tárolása

5-30 Celsius között eredeti csomagolásban legalább 36 hónapig megőrzi a szavatosságát. Felbontás után mihamarabb kijuttatandó, de szorosan visszazárva hűvös, fagymentes helyen tárolva 6 hónapig minőségromlás nélkül felhasználható.

 

🧐 Tudta?

Mi is a kitozán, a SoftGuard hatóanyaga? A kitozánt a kitinből állítják elő - elsősorban - a kagylók és rákok kitinpáncéljából. A kitin a cellulóz után a földön a második legelterjedtebb szerves molekula. A cellulóz a növények alapváza, míg a kitin a baktériumok, gombák és rovaroké. Az EU 2014-ben engedélyezte a kitozánt, mint a növények ellenálló képességét fokozó hatóanyagot.

 

Részletes leírás:

💪 Hogyan erősíti az immunrendszert a kitozán?

 • Mivel a kitin a baktériumokhoz, gombákhoz és rovarokhoz kapcsolódik, így azt a növény idegen élőlényként, vagyis támadásként éli meg annak jelenlétét.
 • Ezáltal a kitozán a növény védekező rendszerét fokozza. Ez azt jelenti, hogy olyan alvó géneket aktivál a kromoszómán, amelyek csak ebben a specifikus “harci” helyzetben szükségesek.
 • Hasonló immunreakciót vált ki a Trichoderma vagy a Mikorrhiza gomba is a növényből.
 • A kitozán egy szerves molekula, mely ugyan úgy a fotoszintézis során létrejött glükóz “LEGO” elemből épül fel, mint szinte minden az élővilágban, vagyis hasznos tápanyag a növénynek számára.

 

🤞 Kiegészítő termékek alkalmazása:

 1. Első lépés: Tricho Immun kijuttatása
  Alkalmazd először a Tricho Immun terméket. Ennek szüksége van néhány órára, hogy bejusson a növénybe, és néhány hétre, hogy teljesen elterjedjen és megkezdje a növény belső védelmét és erősítését.
 2. Első lépés kiegészítése: Asco Alga hozzáadása
  A Tricho Immun alkalmazása mellett az Asco Alga terméket is kijuttathatod, amely jól kiegészíti a Tricho Immun hatását.
 3. Második lépés: SoftGuard és DanuVital Bio kijuttatása egy héttel később
  Egy hét elteltével kipermetezheted a SoftGuard terméket együtt a DanuVital Bio-val. Fontos, hogy ez csak a Tricho Immun és az Asco Alga alkalmazása után történjen, hogy elkerüld a káros kölcsönhatásokat.
 4. Ismétlődő kezelések: SoftGuard kombinációk 2-3 hetente
  A kezelési ciklusokat 2-3 hetente ismételheted, váltogatva a SoftGuard + Asco Alga és a SoftGuard + DanuVital Bio kombinációk között.

 

 

Videó a Danuba Garden vegyszermentes és bio termékeiről!

A Kertész Kertje Pilisszentkereszten blog írója Szomoru Miklós tollából: “Jó félórás videót hoztam most nektek. De érdemes végignézni, vagy hallgatni. Talajélet, algák, michorriza gombák, és öko növényvédelem. Permetszerek és műtrágyák helyett használjuk ezen anyagokat. De természetesen maga a komposzt a legjobb ami történhet egy kertben. Velük csak tovább javíthatjuk és gyorsítjuk az egyensúly kialakulását.”

 

🦀 McMenemy Márk (Kert TV) bemutatja

McMenemy Márk (Kert TV) bemutatja legújabb szuper videójában, hogy mire is jó a kitozán tartalmú SoftGuard termékünk!