Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Kelpak

Dózis: 2 dl/10 liter permetlé

Miért válassza a Kelpak-ot?

A Danuba két tengeri alga biostimulánst is kínál a termelők részére. Ahogy fejlődik a növény, úgy változik a növekedéséhez szükséges növényi hormonok aránya. Gyökeresedés és kezdeti növekedés során az auxin szükséges, így a Kelpak-ot kell választani.

A Kelpak auxin túlsúlyos, ami a gyökeresedést és a virágzást támogatja elsősorban. Persze nem baj, ha az intenzív növekedés során használjuk sem, mert lehet például desszerttel kezdeni az ebédet. 😁

A minőségi alga termékek a következő módon hatnak:

 • A bennük lévő tápelemek – elsősorban mezo és mikroelemek – azonnal felvehetők a növény számára. Ezáltal csökkenthetjük a tápanyaghiányok kialakulását
  Az alga termékekben lévő betain csökkenti az abiotikus stressz hatást, mint pl. a fagy okozta károk
 • A prémium alga termékekben lévő lipidek és poliszacharidok energiát adnak a növény számára
  A Danuba két minőségi alga terméket is regisztrált Magyarországon. A Kelpak a gyökeresedést és a virágzást, míg az Asco Alga az intenzív növekedést tudja fokozni

 

Minden kiskiszerelésű termékünk esetében, a gyártástól számított 18 hónapig garantálja a gyártója a megjelölt csíraszám, hatóanyagtartalom meglétét.

 

Görgess és olvasss tovább ⬇️

Kiszerelés: 1 L, 10 L

6.096 Ft55.880 Ft Bruttó

👩‍🌾 Mit tartalmaz? 

A DanubaGarden kínálatában a Kelpak algakészítmény tartalmaz auxinhatású anyagokat. A Kelpak Ecklonia maxima algát tartalmaz, melyet Dél-Afrika partjainál termesztenek az óceánban.

Kelpak közel 100 féle biológiailag aktív anyagot tartalmaz, melyek együttesen okoznak auxin jellegű hatást: szénhidrátok, ásványi anyagok, aminósavak, alginátok, poliaminok, lipidek, florotanninok, brassinoszteroidok.

 

 

Kelpak alga a mag csírázásának támogatásán és a gyökértömeg fejlesztésén kívül számos más pozitív hatással is rendelkezik:

·      fokozza a virágpollen csírázását és a pollentömlők kihajtását a virágban

·      megelőzésképpen védelmet ad különböző biotikus és abiotikus stresszforrások ellen pl. fagykár

 

🪸 Miért hasznosak a tengeri algák?

 1. A minőségi alga termékek képesek segíteni a növénynek az alábbiak esetén: aszály, hőstressz, vágási sérülés, tápanyaghiány, megtermékenyülés, színesedés, beltartalom és tárolhatóság javítása
 2. A tengeri algák rendkívül nehéz körülmények között kénytelenek felnőni, hiszen az apály-dagály miatt hol vízben vannak, hol a tengerparton, hideg meleg áramlatok váltakoznak körülötte, folyamatosan pusztítják őket a tengeri állatok
 3. Ilyen körülmények között, ha alkalmas a környezet, akkor nagyon gyorsan kell nőniük
 4. Az algák akár 100-szor gyorsabban képesek nőni, mint a mi szántóföldi növényeink, akár 1 métert is egy nap alatt
 5. Az algákban közel 100 féle hasznos bioaktív alkotóelem van, melyek abban segítenek, hogy berobbanjon a növény

 

🐚 További információ

A Danuba két tengeri alga biostimulánst is kínál a termelők részére. Ahogy fejlődik a növény, úgy változik a növekedéséhez szükséges növényi hormonok aránya. Gyökeresedés és kezdeti növekedés során az auxin szükséges, így a Kelpak-ot kell választani.A minőségi alga termékek képesek segíteni a növénynek az alábbiak esetén: aszály, hőstressz, vágási sérülés, tápanyaghiány, megtermékenyülés, színesedés, beltartalom és tárolhatóság javítása.

 

 

A tengeri algák rendkívül nehéz körülmények között kénytelenek felnőni, hiszen az apály-dagály miatt hol vízben vannak, hol a tengerparton, hideg meleg áramlatok váltakoznak körülötte, folyamatosan pusztítják őket a tengeri állatok. Ilyen körülmények között, ha alkalmas a környezet, akkor nagyon gyorsan kell nőniük. Az algák akár 100-szor gyorsabban képesek nőni, mint a mi szántóföldi növényeink, akár 1 métert is egy nap alatt. Az algákban közel 100 féle hasznos bioaktív alkotóelem van, melyek abban segítenek, hogy berobbanjon a növény.

 

A Kelpak leginkább a gyökeresedést és a virágzást támogatja. Ha a virágzást szeretnénk előtérbe helyezni, akkor a virágzást megelőző időszakban ajánlott kijuttatni a terméket, egy-két alkalommal.

 

❄️ A Fagy előtt az algákkal! ❄️

Növeljük a növényünk nedv koncenctrációját egy másik „növény” sűrítményével. Erre a legjobbak az algás kezelések. Mint ahogy az emberek is használják az algákat a bőrük fiatalítására, erősítésére, valamint táplálék kiegészítésre (spirulina), ugyan úgy használhatjuk az alga termékeket a növényeinken is.

 

 

 

Time-lapse az algák hatásáról 🪸