Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Az Asco Alga: Az ősi biostimuláns modern kivitelben

🪸Az ókori Egyiptomiak már 5.000 éve felfedezték az algák erejét: a sivatagi talajuk termékenységének a javítására használták. Habár nem ismerték annak pontos hatásmechanizmusát, azt tudták, hogy az algával kezelt talajokon jobb termést értek el.

Mára azonban már többet tudunk az algákról, köszönhetően a 1950-es évektől gyorsuló tengeri alga kutatásoknak. Ezen kutatások által jöttek rá az algák számos előnyös tulajdonságára: magas a növényi növekedési hormon-, aminósav-, fehérje-, mikroelem- és vitamin tartalmuk. Ezen kívül a prémium alga termékekben lévő biostimuláns vegyületek, mint a manitol, abszcizin sav és betain is segítenek a növényeknek az abiotikus stressz elleni védekezésben és a tápanyag felvételben.

biostimuláns alga

De nem csak a termék minősége miatt tűnik ki az Asco Alga. A benne lévő Ascophyllum nodosum alga Britanny-ban nő, ahol naponta ki van téve az apály és dagály hatásának. Ennek eredményeképpen rendkívül gyors növekedésre van kényszerítve, így magas a növényi hormon tartalma.

Az Asco Alga tehát nem csak egy termék a piacon: egy évezredes hagyományon és modern kutatásokon alapuló prémium biostimuláns. Ha a legjobbat szeretné növényeinek, keresse fel a Danuba szaktanácsadóját, és biztosítsa növényei számára a legjobb ellátást.