Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Gyakran ismételt kérdések: megválaszolva!

Tricho Immun

Mire kell figyelni a Danuba Garden bio termékeinek tárolásakor?

Eljött a tél, a fagyok ideje, amikor növényekkel együtt a kertészek is pihenni mennek, a kertészeti árudák is hamarosan bezárnak télre. Egy valamiről még azonban biztosan gondoskodni kell a téli pihenő előtt: a Danuba termékek helyes téli tárolásáról. Nézzük miért is fontos ez…

A Danuba Garden bio termékei szerves anyagot tartalmaznak, és jelentős részükben hasznos gombák és baktériumok vannak.

Gyakran találkozhatunk azzal a kifejezéssel, hogy CFU (colony-forming unit), más néven telepképző egység, vagyis egy kilogramm (esetleg 1 gramm) termékben lévő sejt vagy csíraszám mennyisége. Ezzel a mértékegységgel könnyedén összehasonlíthatóak az azonos típusú biológiai termékek hatóanyagtartalmai.

Mivel élő szervezetekről van szó fontos külön figyelmet fordítanunk arra, hogy biztosítsuk az életkörülményeikhez megfelelő körülményeket. Általánosságban elmondható, hogy minden készítményünk gyártója azt garantálja, hogy a gyártástól számított 18 hónapig a készítményeik tartalmazzák a csomagoláson feltüntetett garantált CFU, vagyis élő sejtszám mennyiséget. Ez abban az esetben igaz csak, ha a csomagolás sértetlen, a tárolás helye: 1) száraz, 2) lehetőleg sötét, tűző naptól védett, 3) a leghosszabb tárolhatóság érdekében tartsa a termékeket 5-25 °C  között; semmiképp se fagyjanak meg, és ne menjen 30 °C  fölé sem a hőmérséklet, mert az drasztikus minőségromlással járhat.

A Danuba Garden termékekkel 2024-ben is biztosan gyönyörű és egészséges növényeket nevelhetsz!