Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Trichoderma gomba hatása a Rózsákon

Tricho Immun 5 kg

Hasznos, a világon egyedülálló Trichoderma gomba törzsek (termékünk, amely tartalmazza: Tricho Immun) hatékonyan segíthetik a kertünkben lévő rózsáinkat is.

Hogyan működik a Trichoderma gombát tartalmazó készítményünk?

  • A magról kelő növények 3-4 leveles állapotában, valamint a tápkockás kertészeti növények (balkon növények, zöldség, szamóca palánták) ültetése után két héttel alkalmazva segíti a növények új élettérhez való alkalmazkodását, emellett jótékony hatása van a betegségeket okozó gombák elleni védelemben is, valamint jelentősen növeli a levélzet és a virágok méretét is.

Miért hasznos ez a növényeknek?

  • Alkalmazásával kis kerti tapasztalatok alapján a gombaölő szeres kezelések elhagyhatóak voltak, hiszen a növény „immunrendszere” kellően ellenállt a gombák okozta „támadásoknak” is, valamint az abiotikus stressznek való kitettséget (aszály, erős napsugárzás) is csökkentette. Ha nem megelőzésként használjuk, akkor az esetleges betegség első tüneteinek megjelenését követően a további terjedésüket akadályozta meg (pl. paradicsom – Alternáriás, Szeptóriás levélfoltosság). 
trichoderma gomba

Trichoderma gomba tartalmú Tricho Immun termékünk alkalmazása a rózsa gombás betegségei esetén

Előzmények

Kiskertemben látva a korábban szép vörös rózsám a tavalyi évben pusztulni kezdett. A fertőzött részek eltávolítását követően márciusban a Tricho Immun készítményt alkalmaztam.

A sebeket is szépen befedte a permetlé, így a szövetbe való kerülése is gátolttá vált a kórokozóknak. A 100 grammos csomagból 2 literes házi kis permetezőmbe a csomag tartalmának egyharmad részét tettem, egy hónapot követően új hajtások kezdtek kifejlődni a rózsán, melyek már a korábban tapasztalt betegség tüneteket nem mutatták.

A képen látható, hogy teljesen felkopaszodott a tavaszi időszakban a rózsa levélzete, az idősebb, beteg leveleket is eldobta a növény. 

Ezt követően a kezelés után három hónappal ismét gyönyörű virágai voltak a növénynek. 

trichoderma gomba

További fejlemények

Ezen tapasztalat alapján Én most már évente 3-4 alkalommal permetezem a rózsáimat a betegség megelőzése céljából tavaszi időszaktól a metszést követően egészen őszig. 

A tavaszi időszakban a diplokarponos levélfoltosság, a nyári időszakban pedig emellett a rozsda megjelenésével kell számolni.

Valamennyi rózsám kezelése évente megtörténik és mindamellett, hogy egészségesebbek is a növények a betegség jelenléte egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben tapasztalható a növényeken, a beteg levelet pedig eldobja a növény. Virágaik is kétszer-háromszor nagyobbak az átlagos virágméretnél.

… & a csodás eredmény

Tudj meg mégtöbbet Tricho Immun termékünkről a Danuba Garden kisokosában, valamint látogasd meg webshopunkat és próbáld ki te is a Trichoderma gomba csodáját!