Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Kertészkedj jobban algákkal és hasznos gombákkal!

Sokan gondoskodnak lelkesen hőn szeretettek szobanövényeinkről és „zöld barátaikról” otthonukban vagy kiskertükben, de mostanában egyre többen hódítják mega hobby-kertészet és a zöldség- és növénytermesztés világát is. De mivel is kezdjük, ha ilyen hatalmas, zöld, fába vágjuk a fejszénket?

Hadd mutassunk be 3 innovatív és bio megoldást: a mikorrhiza gombát, a hasznos baktériumokat (igen, ilyenek is vannak) és a tengeri algákat, amelyeket mi csak a „testépítő proteinturmix és egy Béres csepp” keverékének hívunk.

I. mikorrhiza gomba (termékünk, amely tartalmazza: MikoMax Garden)

Hogyan működik?

  • vetés vagy palántázás során az ültető gödörbe szórt kávéskanálnyi MikoMax Garden nagy mennyiségben tartalmaz 6 féle Mikorrhiza gomba törzset. Ezen gombák érzékelik az élő gyökeret és elkezdenek afelé nőni a hifa fonalukkal. A növény gyökeréhez érve abba belenőnek és abban faszerű hifa „gombolyagot” hoznak létre. Itt történik a csere/barter a növény és a gomba között Mikorrhiza gomba messziről hoz a növénynek vizet és tápanyagokat. A növény ezt felhasználja és cserében hasznos molekulákat pl. cukrokat és aminosavakat ad vissza a gombának.

Miért hasznos ez?

  • 30-50%-al kevesebb műtrágya és öntözés is elegendő lesz a növénye jó kondícióban való tartásához, mert a többit a gomba megkeresi és elszállítja a kultúrnövénynek

II. hasznos baktériumok (termékünk, amely tartalmazza: Asco Start Bio Bakter)

Hogyan működik?

  • a termék apró mikro-granulátumokból áll, amiket vetés vagy palántázás során kell az ültető gödörbe szórni. A kis szemcsékben van a növény számára elengedhetetlen nitrogén, foszfor és kálium szerves formában. A granulátumokban szintén van 3 féle hasznos baktérium, ami a talajban felvehető formába hozza a tápanyagokat pl. a gyökeresedéshez legfontosabb foszfort

Miért hasznos ez?

  • Ezek az apró mikrogranulátumok tartalmazzák a növény fejlődéséhez szüksége kezdeti tápanyagokat. A benne lévő hasznos baktériumok mobilizálják a talajban lévő tápanyagokat, hogy az felvehető legyen a növényének, valamint gyökér növekedést serkentő hormonokat termelnek

III. tengeri alga kivonat (termékünk, amely tartalmazza: Kelpak)

Hogyan működik?

  • a tengeri algák extrém körülmények között nőnek (apály, dagály, alga evő állatok, tenger hullámzása …) így, ha a körülmények alkalmasak, akkor nagyot kell nőniük. ezért rendkívül koncentrált benne a vitaminok, aminosavak, hormonok stb. szintje. Így képesek akár 1 métert is nőni egy nap alatt!

Miért hasznos ez?

  • a tengeri algák egy hasonlattal élve „egy testépítő proteinturmix és egy Béres csepp” keveréke. Így rendkívül stimuláló a hatásuk a növényeinkre.

Ezen termékek nagy előnye, hogy:

  1. minden növényére kijuttathatod, vagyis a szobanövényekre, fűszernövényekre, fűre, fákra, zöldségekre …
  2. mivel mind organikus termékek, így a vegyszerekkel szemben nem mérgezik a talaját, a növényét és a szeretteidet
  3. használatukkal nem csak a növényeit erősíted és véded, de a talaja vitalitását is fokozod!