Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Zöldségtermesztés otthon, lakásban? Próbáld ki te is!

zöldségtermesztés otthon

Ha már te is észrevetted, hogy a zöldségek árai a boltokban néha már a duplája a tavalyinak, akkor valószínűleg elgondolkoztál azon, hogy érdemes lenne otthon megtermelni a szükséges zöld alapanyagokat. A zöldségtermesztés otthon, akár lakásban nem ördögtől való.

De hogyan kezdj hozzá és mi a leghatékonyabb módja a hobby-kertészkedésnek?

Az otthoni kertészkedéshez szükséges az optimális föld, megfelelő magok, tápanyagok és a növények egészségét szavatoló termékek. A Danuba Garden termékei, mint a Trichoderma gomba, a kitozán alapú védelem és a minőségi humuszképző anyagok, kiválóan támogatják ezeket a folyamatokat. Ezek a termékek nemcsak hatékonyak, de környezetbarát megoldást is nyújtanak a lakásban történő zöldségtermesztéshez, így bárki sikeresen nevelhet friss zöldségeket otthoni körülmények között is.

1. magyar szabadalom: a Trichoderma gomba (termékünk,amely tartalmazza: Tricho Immun)

Hogyan működik?

  • A Trichoderma gombákról lehet tudni, hogy a talajban rendkívül agresszívan viselkednek, és a körülöttük lévő többi gombát elpusztítják. Feloldják a többi gomba sejtfalát és gyakorlatilag azt megeszik. A növényeket nem bántják, sőt azokat támogató anyagokat termelnek. Az idei évtől azonban egy olyan Trichoderma világújdonság is elérhető a magyar gazdálkodók/kertészek számára, ahol a gomba a növényen belül végzi ezen folyamatit.

Miért hasznos ez?

  • Ez a Debreceni Egyetem kutatói által kutatott és fejlesztett Trichoderma gomba a növényre permetezve abba belenő és ott is megkeresi az ellenséges gombákat. Használatával jelentős védettséget érhetünk el azon gombákkal szemben, melyek belenőnének a növényünkbe.

2. kitozán baktérium, gomba és rovarölő hatású, de nem növényvédőszer – (termékünk, amely tartalmazza: SoftGuard)

Hogyan működik?

  • A termékben lévő kitozánt a kitinből állítják elő. A kitin a gombák és a rovarok váza. Vagyis, ha ezt a kitozánt a növényre permetezzük, akkor a növény azt érzékeli, hogy kitin szerű anyag került a levélre és ez mindenképpen ellenség. De a legfontosabb hatása, hogy 10-14 napig a növény immunrendszerét a maximumom tartja, így az ellenállóbb a külső támadásokkal szemben!

Miért hasznos ez?

  • Egy olyan hatóanyag a kitozán számunkra, melynek segítségével vegyszerek nélkül fokozhatjuk a növényünk ellenállóképességét a baktériumok, gombák és rovarokkal szemben.

3. humuszképző anyagok (termékünk, amely tartalmazza: Blackjak)

Hogyan működik?

  • A jó minőségű humusz képes a tömegének százszoros mennyiségű vizet megkötni, és azt folyamatosan átadni a növény gyökerének. Az élet alapja a víz! Arra kell törekednünk, hogy azt megőrizzük a talajban. A humusz nem csak a vizet, de a tápanyagokat is megköti és biztosítja a növényeinknek.

Miért hasznos ez?

  • A Blackjak a legjobb minőségű Leonardit típusú humuszképző anyagokból készül, és nem tőzegből, aminek kevesebb a víz és tápanyag-megkötő képessége. A humusz savak természetesen kissé savanyúak. Ezért a jó minőségű humuszképző anyagok pH-ja 6 alatti. Ez jelenleg csak a Blackjak esetében áll fent!

Ahogy láthatod, nem annyira bonyolult a zöldségtermesztés otthon, ha van hozzá megfelelő, segítség. Amennyiben maradt benned még kérdés, keress minket bizalommal!