Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Mit TERVEZ a kertész télen?

Nő kertet tervez

A jó kertész folyamatosan fejleszt, újít és kihasználja a telet a tervezésre. Tapasztalatból mondjuk, hogy amikor úgy érezzük, hogy már „tele” a kert és nincs mit ültetni, akkor is mindig van mit újítani: egy új ágyás, egy új kerti bútor vagy kerti dísz, hagymás növények is mindig férnek még…

Honnan meríthetünk ihletet? Számtalan kertész szaklap, magazin, internetes cikk, kertész influenszer, kertészeti TV műsor tippjein kell eligazodni, ami bizony nem is olyan könnyű feladat! 

Díszkert tervezésekor… 

…sokszor nem is konkrét növényeket érdemes keresgetni, hanem a kert hangulatát, ahol jól éreznénk magunkat. Angolkert, minimál, mediterrán? 

Buja vagy letisztult, könnyen gondozható?

Ezenkívül szükségünk van egy kis önismeretre is: 

  •  Mennyi időnk lesz gondozni a kertet? Szeretünk-e kertészkedni, koszolni?
  • Mit szeretnénk a kertben csinálni: sütögetni, focizni, játszóterezni, üldögélni?
  • Milyen eszközök állnak rendelkezésünkre?
  • Milyen öntözési lehetőségeink vannak?

Ha mindenre válaszoltunk, akkor jöhet a felmérés, rajzolás, funkciók kijelölése, növény választás. Sok tippet találhatunk az interneten is, de ha bizonytalanok vagyunk hasznos lehet a helyi kertészetekben tanácsot kérni, vagy kert- és tájépítésszel konzultálni. Mivel díszkert esetében több évre, évtizedre tervezünk, nagyon fontos, hogy rászánjuk az időt a tervezésre és merjünk szakembertől kérdezni.

Ne feledjétek: nincs rossz kérdés! 

Mit tervezhetünk még?

Például, hogy előreláthatólag milyen talajkezelésre és növényvédelemre lesz szükség. A választott növényfajoknál mik a leggyakoribb kártevők és kórokozók? Az a szerencse, hogy előre tervezve sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a problémákat. A Danuba Garden egész évre kínál vegyszermentes, természetes megoldást: 

…legyen szó talajvitalitás növeléséről, gyökeresítésről, virágzás- és intenzív növekedés támogatásáról, vagy biológiai növényvédelemről.