Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Mivel tápláljuk a növényeinket, mikor azok intenzíven növekednek?

öntözés

Aki biotermesztésben is használható termékekkel szeretné támogatni a növényeit, azoknak nincs sok lehetőségük az intenzív növekedés időszakában. A DanubaGarden kínálatában két terméket is tudunk erre javasolni.

Algák

A minőségi alga termékekben minden megvan, ami a növény számára szükséges. Nem véletlenül használják a kozmetikában, hogy vitalizálja, regenerálja a megfáradt bőrt, valamint fogyasztjuk a táplálék kiegészítő változatát (spirulina). Azonban az alga termékek esetében tudnunk kell néhány információt:  

Olyan alga terméket válasszunk, melynek van bio minősítése. A forgalomban lévő alga termékek nagy részének nincs. Sajnos sok algát olyan tengerparti gyárakban állítanak elő, ahol jelentős ipari tevékenység van, ami szennyezi a vizeket. Az algák pedig ezt koncentráltan magukba építik.

A DanubaGarden Asco Alga terméke a CerTrust által tanúsított EU engedéllyel rendelkezik, valamint az Ecocert bio minősítő cég listáján is szerepel, mint Bio termék

Az Asco Alga egy alga koncentrátum, az állaga krémszerű. Viszont kivállóan oldódik vízben. Így ha számít, hogy ne vizet vegyél hanem a legmagasabb alga koncentrátumot, akkor az Asco Alga jó választás!

Az alga termékek, ha nem tartalmaznak pluszban hozzáadott tápelemeket, akkor az NPK és mikroelem tartalmuk alacsony. Az alga termékekben a legfontosabbak, azok a poliaminok, növényi hormonok, szerves savak,  brasszinoszteroidok, florotaninok, melyek a növényt támogatják a növekedésben és a stressz hatások legyőzésében.  

Táplálék

Ha a célunk az, hogy nagyobb mennyiségben adjuk táplálékot, tápanyagokat a növényünknek, akkor érdemes a DanuVital Bio+ terméket választani. Mik az előnyei a használatának?

  1. Annak ellenére, hogy bio termesztésben is használható, magas a nitrogén tartalma! A 40 g/liter nitrogén képes ellátni a növényt az aminósavakhoz nélkülözhetetlen tápelemmel!
  2. Foszfor tartalma is jelentős, de a kálium a legmagasabb. A kertészeti növények káliumot igényelnek a legnagyobb arányban!
  3. A termék mezo- (kén, kalcium és magnézium) és mikroelem (bór, vas, mangán és cink) tartalma is jelentős 
  4. A termék úgy lett megalkotva, hogy olyan arányban tartalmazza a tápelemeket, ahogy arra szüksége van a növénynek a belső nedvkeringésében!

Kiszerelés és dózis

Mindkét termék beszerezhető 1 literes, és 10L-es kiszerelésben is. Házi kertben az 1L-es az ideális, melyből 2 dl szükséges egy 10L-es permetezőbe, és ezt lehet a zöld lombfelületre permetezni. Így az 1L-es kiszerelés az esetek többségében egy egész szezonra elegendő lesz! Javasolt a használatukat 2-4 hetente megismételni.

Ugyan úgy ahogy az embernél, egy egészséges növény is ellenállóbb a betegségekkel szemben. Mint ahogy az oroszlán is a gnú csorda végén cammogó egyedet kapja el, úgy a betegségek is a legyengült növényt betegítik meg elsőnek.

Mindkét termék beszerezhető a DanubaGarden weboldalon lévő webshopban, ahonnan megrendelve 2-3 nap alatt megkaphatja. Rendeld meg most, ne éhezzenek tovább a növényeid!