Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Tafrina elleni permetszerek : Használj Tricho Immun-t tafrina ellen

Tafrinával fertőzött barackfa

Amikor a tafrina elleni permetszerekről beszélünk, szóba jöhetnek réz- vagy kéntartalmú szerek is, de mi inkább a természetes, trichoderma gombát tartalmazó tafrina elleni permetszert ajánljuk.

A tafrina betegség amikor megtámadja a barackfát, a gazdálkodók gyakran tehetetlennek érzik magukat. De mi történik, ha megfelelő intézkedéseket teszünk? Mutatok egy esetet, ahol a helyes kezelésekkel sikeresen megmenthető és revitalizálható a fertőzött fa.

Tafrina elleni permetszerek – A fertőzés felismerése

A tafrinás levélfodrosodást egy gomba okozza, a Taphrina deformans. A tafrina betegség első jelei a leveleken mutatkoznak. Ez a gomba okozta fertőzés gyorsan terjed, és súlyos esetben az egész lombozatot tönkreteheti. Amint észleltük a problémát, azonnal cselekednünk kellett.

Tafrina ellen
Őszibarack tafrina elleni szerek

Őszibarack tafrina elleni szerek – A kezelés megkezdése

A fertőzött fák kezelésére a SoftGuard és Tricho Immun termékeket alkalmaztuk. A SoftGuard erős védelmet nyújt a gombás megbetegedésekkel szemben, míg a Tricho Immun, egy biológiai alapú növényvédő szer, segít a fa immunrendszerének erősítésében. Tricho Immun termékünk egy magyar szabadalom, melyet a debreceni egyetem tudósai fejlesztettek ki.

A Tricho Immunban található két Trichoderma gombatörzs a Trifenderrel ellentétben nem talajban, hanem a növényben él. A kezelések után hamarosan megjelentek az új hajtások, jelezve, hogy a fa kezd regenerálódni.

Ezt tafrina ellen permetezni is lehet?

Igen, a Tricho Immun készítményt permetezni is lehet. A Tricho Immun egy biológiai növényvédő szer, amelyet főleg talajkezelésre és magkezelésre használnak, de levelekre permetezve is hatékony lehet. A permetezésnél fontos figyelembe venni az adott növény igényeit és a kezelési utasításokat, hogy a legjobb eredményt érjük el. Ügyeljünk arra, hogy a permetezést az előírt dózisban és megfelelő időben végezze, hogy elkerülje a növények károsodását vagy a hatékonyság csökkenését.

Debreceni-kutatóks-Dr-Karaffa-Erzsébet-Dr-Kovács-Csilla

Tudta, hogy ezen Trichoderma törzseket a Debreceni Egyetem kutatói, Prof. Dr. Karaffa Erzsébet és Dr. Kovács Csilla fejlesztette ki? A kutatást 2015-ben kezdték a tokaji borrégióban.

Tudj meg többet a Trichoderma gombáról! Kattints ide!

Tafrina elleni permetszerek – A lombozat újjáépítése

Néhány hét elteltével a lombozat jelentősen megerősödött, és a kis barackok is megjelentek. Ez mutatja, hogy a kezdeti kezelések pozitív hatással voltak, és a fa életképes maradt.

Tafrina elleni permetszerek – További tápanyagok és védelem

Ahogy a fa tovább erősödik, következő lépésként az Asco Alga és a DanuVital Bio+ kezeléseket tervezzük alkalmazni. Az Asco Alga készítmény kiválóan alkalmas a fotoszintézis folyamatának elősegítésére, míg a DanuVital Bio+ további tápanyagokkal látja el a növényt, hogy maximalizálja annak növekedését és termőképességét.

Tafrina elleni permetszerek – Összefoglaló

Ezzel a módszerrel nemcsak a fák életben maradását biztosíthatjuk, hanem a termés mennyiségét és minőségét is javíthatjuk. Az ilyen típusú proaktív megközelítés a növényvédelemben hosszú távon megtérülő befektetés.

Danuba Garden kezelés előtt 🤒 és Danuba Garden kezelés után 🥳:

💌 Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj hasonló hasznos kertészeti tippekről!

KATT a feliratkozásért!