Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Tricho Immun alkalmazása: A szamóca és a málna védelme

Eper virágokkal

A szamóca és a málna védelme ugyanúgy fontos a kiskertemben, mint minden más növényem.

Ezért a balkonos és szabadföldi szamócát és málnát megelőzésképpen kezeltem Tricho Immunnal, illetve a március és áprilisi időszakban a Trichoderma kezelést megelőzően az úgy szintén BIO Blackjak humusz tartalmú készítményt is használtam, mely elősegíti a talaj vitalitásának növekedését, valamint javítja annak minőségét is természetes Leonardit tartalmának köszönhetően. A növények tövét a vegetációs időszak kezdetén locsoltam be. 10 liter vízbe 10 ml mennyiséget tettem.

A Tricho Immun kezelést a virágzás előtt végeztem, hiszen ezen időszakban a legérzékenyebb a növény és ekkor kell a kórokozók ellen felkészülni megfelelő védelemmel, a jó minőségű és mennyiségű termés fejlődéséhez. 

A 100 grammos kiszerelésből az eper és a málna kultúrákra a csomag tartalmát 20 liter vízben oldottam fel, egy hónapot követően a hajtásokon már megfigyelhető volt a két termék hatékonysága, ugyanis tápelem hiány tünetek gombás erdetű megbetegedések tünetei nem voltak tapasztalhatóak a jelenlegi már gyümölcsképzés esetén sem. 

A talajból történő víz és tpanyagfelvételhez a Blackjak készítmény, míg a biológiai növényvédelemhez a gombák ellen a Tricho Immun járult hozzá. 

Én terveim szerint még egy úgynevezett „alvó” kezelést is el fogok végezni a Tricho Immunnal, ugyanis a növényeknek betakarítása után is szükséges a védelem a következő évi megfelelő termés minőség és mennyiség biztosításához.

A szamóca és a málna védelme: Az eredmények

Néhány képen szeretném megmutatni az eper és a málna szépen termő növényeimet, és a bőséges terméseiket. A méreteikben is jelentősebb különbség adódott a korábbi évekhez képest és nem utolsó sorban kemikália mentes gyümölcseim lettek.

A balkon eper is nagyon szép, egészséges gyümölcsöket terem. 

szamóca védelme

Naponta 400-700 g közötti mézédes gyümölcs mennyiségeket szedek az a mindösszesen 12 db szabadföldi eper tövekről.

málna védelme

A málna szüret a héten kezdődött kertemben. Gyönyörű, méretes gyümölcsöket sikerül naponta szednem. 

A szamóca és a málna esteén sem voltak tapasztalhatóak a gombás betegségek jelenléte a nagy mennyiségű csapadék ellenére sem. A növényeim megfelelő kondíciónak örvendenek a két termék együttes használatának köszönhetően.