Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Ino Bact N-Cell

Dózis: 0,5 liter/hektár, 1-2 dl elegendő egy háti permetezőbe

Kérjük a dózis és a kijuttatás idejének (hőfok, napszak) fokozott figyelembe vételét, hogy elkerüljük az esetlges perzselést. Tűző napon való kijuttatás elkerülendő, 22 fok felett a termék kijuttatása nem ajánlott. Permetezés előtt és után tiszta vízzel tisztítsuk ki a használt kijuttatási eszközt.

 

Miért hasznos az Ino Back N-Cell?

  1. Fokozza a talaj mikrobiológiai aktivitását, így gyorsul a komposztálás folyamata, ami csökkenti az életteret a káros gombáknak pl. Fuzárium vagy Szklerotínia
  2. Javítja a foszfor feltáródást és ezáltal emeli a növény számára a felvehető foszfor mennyiséget, Ez jelentősen segít a gyökeresedés és később a virágzás során a növény számára, mivel ezek a leg energiaigényesebb folyamatok
  3. Növényi hormonokat termel, mellyel fokozza a növény növekedését
  4. Megköti a talajban lévő nitrátot, így az nem mosódik ki a talajból és nem károsítja a talajvizet. Valamint ezzel fokozza a nitrogén műtrágyák hatékonyságát

A Trichoderma gombáknak jelentős szerepe van a komposztálás folyamatában, mint a szármaradványok (cellulóz), növények lebontásában. Például a Trichoderma gomba végezheti a veszélyes Sclerotinia vagy Fuzárium gombákkal.

 

Minden kiskiszerelésű termékünk esetében, a gyártástól számított 18 hónapig garantálja a gyártója a megjelölt csíraszám, hatóanyagtartalom meglétét.

 

Görgess és olvass tovább! ⬇️

Kiszerelés: 0,5 L, 5 L

15.240 Ft127.000 Ft Bruttó

💚 Használati ajánlat:

Az Int Fact N-Cell-t rá lehet permetezni a komposztra, fűre vagy akár a növényi maradványokra is és azokat lebontja újra felvehető szerves anyaggá.

 

🧐 Tudta?

Mi az a cellulóz? Béta-D-glükózból elemekből felépített poliszacharid, vagyis egy összetett szénhidrát. Alapjában véve glükóz, vagyis szőlőcukor molekulákból épül fel. Ez a fotoszintézis terméke a levegő széndioxidjából és a vízből. Szerep elsősorban az energia tárolása.

A cellulóz a földön előforduló leggyakoribb szerves anyag, mivel ez a növények vázának az alapeleme. A fák 40%-a, a gyapot 50%-a, a len és kender közel 80%-a. A vatta és papír közel 100%-ban cellulóz molekulákból áll. Mivel se vízben, de híg lúgokban vagy híg savakban nem oldódik, így lehet kiváló vázépítő és szigetelő anyag.

 

 

👩‍🌾 Részletes leírás

Az Ino Bact N-Cell kétféle Bacillus amyloliquefaciens törzset tartalmaz, ezek az I-4995 és az I-4996. A két törzs jelentősen nagyobb alkalmazkodóképességet ad a terméknek különböző talajviszonyok között is. A Trichoderma gombáknak jelentős szerepe van a komposztálás folyamatában, mint a szármaradványok (cellulóz), növények lebontásában. Például a Trichoderma gomba végezheti a veszélyes Sclerotinia vagy Fuzárium gombákkal. Dózis: 0,5 liter/hektár

 

Hogyan kell kijuttatni?

Fél liter baktérium készítményt feloldunk 10-20 liter vízben, majd ráöntjük a komposztra és átfor- gatjuk. A baktériumok optimális működéséhez vízre van szükség, ezért ezután a komposztot érdemes többször beöntözni.

 

🧩 Miből készül?

Az Ino Bact N-Cell Bacillus amyloliquefaciens baktérium törzsét tartalmazza 1 milliárd baktérium / köbcentiméter kon- centrációban. A termék minimális mennyiségben nitrogént, foszfort és káliumot is tartalmaz.

További kategóriájú termékeink: