Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

MikoMax Garden Gél

A termék jelenleg nincsen készleten, de rendelése lehetséges. Várható szállítás április végétől.

Ha a rendelése olyan tételeket is tartalmaz, amelyből átmeneti készlethiány lépett fel, akkor a rendelés kiszállítása, a hiánytermék beérkezése után, egyben fog megtörténni.

 

Dózis: csomagon feltüntetve, 200 nm2 területre elég vagy a csomagban található kanállal  egy merítés az ültető gödörbe

Mire jó a mikorrhiza gomba és biostimuláns tartalmú MikoMax Garden + grátisz gél?

  1. a GÉL segítségével, még hatékonyabban juttathatod ki a Mikorrhiza gombát, hisz a növény gyökereit egyszerűen csak bele kell mártanod a gél+ granulátum+víz keverékbe. Ez azért hasznos, mert így a Mikorrhiza gomba, a gél segítségével, még közelebbről tud “kommunikálni” a növény gyökéreivel. De ha nem szeretnél “főzőcskézni” a géllel, használd a tasakban lévő granulátumot, és szórd a gyökerekhez 💚
  2. Fokozza a tápanyagok felvételét a talajból a növények számára
  3. Javítja a növény hatékonyabb vízfelhasználását
  4. Erősíti a növények természetes ellenállóképességét
  5. Alkalmazásával aktívabb és egészségesebb talajéletet hoz létre
  6. A fentieknek köszönhetően javítja a termésminőségét és növeli a termésmennyiséget
  7. A 6 féle gombanemzetség tartalma miatt különböző pH tartalmú (savanyú, semleges vagy lúgos) talajokban is alkalmazható

 

A különbség a kiszerelések, MikoMax, MikoMax Garden és Gél között az, hogy a Gél verzióban található egy gélesítő anyag is, ami a nagy gyökerű növények kezelését teszi könnyebbé. Valamint, MikoMax termékünk 10 kg-os kiszerelésben kapható, míg a MikoMax Garden és Gél termékeink 360 g csomagolásban elérhetőek.

 

Minden kiskiszerelésű termékünk esetében, a gyártástól számított 18 hónapig garantálja a gyártója a megjelölt csíraszám, hatóanyagtartalom meglétét.

 

Görgess és olvasss tovább ⬇️

5.715 Ft Bruttó

Kiszerelés: 360 g

🧐 Tudta?

A mikorrhiza gombafajok szimbiotikus kapcsolatot alakítanak ki a gazdanövénnyel, megnövelik annak víz- és tápanyagellátottságát, stressztűrő képességét, kártevőkkel szembeni ellenállóképességét.

 

🍄 Többet a Mikorrhizáról

A gazdanövénnyel szimbiózisra lépve, azt támogatja olyan stresszes időszakokban is mint a fagy vagy aszály, a megfelelő mennyiségű víz- és tápanyag felvételben. A mikorrhiza, a gazdanövény gyökeréhez képest, sokszázszoros méretű hifa fonalával sokkal messzebbről és hatékonyabban tudja felvenni a vizet és a tápanyagokat a gazdanövénynek. 

 

A mikorrhiza gomba behatolva a gazdanövénybe erősíti annak természetes immunrendszerét, így ellenállóbb lesz a gombabetegségekkel szemben. A mikorrhiza olyan anyagokat választ ki, melyek növelik és javítják a talaj aggregátumokat, melyek a talaj legfontosabb alkotóelemei közé tartoznak.

 

 

 

🤝 Miért jó ez az együttműködés a kultúrnövénynek, és hogyan jön létre?

A növények a növekedési időszakuk elején a mikorrhiza gombáktól természetes segítséget kapnak, hogy több vizet és tápanyagot tudjanak felvenni. Ilyenkor a növények olyan anyagokat választanak ki, amik odacsalogatják ezeket a gombákat, és arra ösztönzik őket, hogy a hifa fonaluk egy részével hatoljanak be a kultúrnövény gyökerébe.

 

🌱 Gyepesítés Mikorrhizával

Ez egy arbuszkuláris, vagyis endo mikorrhiza, mely szimbiózist alakít ki a növények 90%-val, így például a gyeppel is.
Érdemes ezt a terméket az alábbi módok egyikén kijuttatni:
1. Gyepesítés előtt kell kiszórni  a terméket és sekélyen bedolgozni azt.
2. A gyep magokkal össze kell keverni és egyben kijuttatni a keveréket.

 

Ha már a gyepesítés megtörtént a még következő lehetőségek vannak a mikorrhiza kijuttatására:

1. Gyepszellőztetés alkalmával kell bejuttatni a talaj felső rétegébe és azt utána jól belocsolni azt.
2. Ami biztosabb módszer: az Ino-Myc folyékony mikorrhiza termék kijuttatása a gyepre, permetezve vagy nagy mennyiségű vízzel beöntözve.

Videó a Danuba Garden vegyszermentes és bio termékeiről!

A Kertész Kertje Pilisszentkereszten blog írója Szomorú Miklós tollából: “Jó félórás videót hoztam most nektek. De érdemes végignézni, vagy hallgatni. Talajélet, algák, michorriza gombák, és öko növényvédelem. Permetszerek és műtrágyák helyett használjuk ezen anyagokat. De természetesen maga a komposzt a legjobb ami történhet egy kertben. Velük csak tovább javíthatjuk és gyorsítjuk az egyensúly kialakulását.”

 

 

Angol nyelvű, de jól illusztrált videó a Mikorrhiza gombáról 🍄

További kategóriájú termékeink: