Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

InoMyc

A folyékony Mikorrhiza, társa a növényének egy életen át

 

Dózis: 0,5-1 liter/hektár, ültető gödrönként 5ml elegendő, gyökerekhez juttható, 400 m2-ként 1 dl

Mire jó az Ino Myc?

  1. 30-50%-kal növeli a növény víz és tápanyagfelvételét, így szárazságban vagy gyengébb talajokon is nagyobb termésre számíthatunk
  2. Javítja a talaj szerkezetét és vízmegtartó kapacitását
  3. Fokozza a növény ellenálló-képességét a talajból támadó kórokozókkal és kártevőkkel szemben
  4. A Mikorrhiza gombák 400-500 M évvel ezelőtt kapcsolódtak a növényekhez, amikor azok “kiléptek” az őstengerből

 

Hogyan kell kijuttatni?

Egy ültető gödörbe öntözve 2-10 ml szükséges, annak méretétől függően. Egész felületre kijuttatva a 0,5L-es kiszerelés 1-2.000 m2 terület kezelésére elegendő. A könnyebb kijuttathatóság érdekében fel lehet hígítani vízzel.

Összetétel: 1.000 spóra/ml Rhizophagus irregularis gomba DAOM 197198-as törzse.

 

Minden kiskiszerelésű termékünk esetében, a gyártástól számított 18 hónapig garantálja a gyártója a megjelölt csíraszám, hatóanyagtartalom meglétét.

Új 0.5 literes kiszerelés elérhető! 💚

 

Görgess és olvasss tovább ⬇️

25.273 Ft144.780 Ft

Kiszerelés: 0,5 L, 3 L

Tárolása

5-30 Celsius között eredeti csomagolásban legalább 18 hónapig megőrzi szavatosságát. Felbontás után mihamarabb kijuttatandó, de szorosan visszazárva és hűtve tárolva 6 hónapig minőségromlás nélkül felhasználható.

 

👩‍🌾 Mire jó az Ino Myc?

30-50%-kal növeli a növény víz és tápanyagfelvételét, így szárazságban vagy gyengébb talajokon is nagyobb termésre számíthatunk. Javítja a talaj szerkezetét és vízmegtartó kapacitását. Fokozza a növény ellenálló-képességét a talajból támadó kórokozókkal és kártevőkkel szemben. A Mikorrhiza gombák 400-500 M évvel ezelőtt kapcsolódtak a növényekhez, amikor azok “kiléptek” az őstengerből.

 

💦 Miért képes a mikorrhiza gomba több vizet és tápanyagot adni a kultúrnövénynek?

A mikorrhiza gomba fonala egy nagyságrenddel vékonyabb, mint a gazdanövény hajszálgyökere. Így olyan helyekre is bejut, ahová a kultúrnövény nem képes. Valamint a gomba más savakat és enzimeket választ ki, amik plusz tápanyagot tesznek felvehetővé.

 

💪 Mely növényeket kolonizál jobban vagy kevésbé a mikorrhiza?

A szőlő és gyümölcs esetében, valamint a termesztett növényeink 90%-a esetében egy nagyon erős szimbiózis alakul ki. Vannak azonban olyan növények, amik kevésbé képesek szimbiózist kialakítani a mikorrhizával, ilyenek a disznóparéjfélék (Amaranthaceaa család), mint például a cukorrépa vagy a Brassicaceae félék mint pl. a repce, káposzta, mustár és torma.

Vannak olyan növények pl. a fenyőfélék, ahol nem hatol be a mikorrhiza gomba hifa fonala a növény gyökerébe - és hoz létre abban arbuszkulumokat, azaz, ahol a csere/ bartell zajlik - nem hanem csak körbe növi a gyökereket. Ezen utóbbiak az ekto mikorrhizák.

 

🍄 Mindegyik mikorrhiza képes behatolni és szimbiózisra lépni a gazdanövénnyel?

Ez lehet egy picit tudományosabb, szakmaibb információ, de ilyen kapcsolatra csak az arbuszkuláris mikorrhiza gombák képesek csak, a mikorrhizák legrégebbi és legelterjedtebb típusa. Ezeknek a arbuszkuláris mikorrhiza gombáknak a hifa fonalai képesek áthatolni a növényi gyökér kéregsejtjeinek a sejtfalán. A gyökérben a hifák speciális képleteket, úgynevezett vezikulumokat és arbuszkulumokat képezhetnek, melyeknek raktározó- és felszínnövelő szerepet játszanak. Ezeket a szimbiózisba lépő mikorrhiza gombákat egységesen a Glomeromycota törzsbe soroljuk.

 

🧐 Tudta?

Mi az a Mikorrhiza gomba? A Mikorrhiza gomba már évmilliók óta támogatja a növényeket, hogy azok rossz talajviszonyok között is megfelelő mennyiségű vizet és tápanyagot tudjanak felvenni. Ez nem karitatív tevékenység, hanem cserében a növény kész tápanyagokat (pl. cukrokat és aminósavakat) ad át a gomba számára.

 

🍄 Mikorrhiza gomba, mint testőr

A Mikorhiza gomba olyan anyagokat választ ki, mely képes fékezni a talajban lévő káros nematódák (fonalférgek), baktériumok és gombák támadást. Ez az ő érdeke is, hogy megvédje a gazdatestet. Így fokozhatjuk a növény ellenálló képességét. A Mikorrhiza gomba jelentős mennyiségű vasat képes felvenni a talajból, ami elsősorban a káros gombák növekedéséhez szükséges. így azok növekedését akadályozzák!

 

🌱 Gyep és az InoMyc

Mikorrhiza gombák és műtrágyázás kapcsolata a növények egészségében kiemelt szerepet játszik. A mikorrhiza gombák leginkább akkor lépnek interakcióba a növényekkel, amikor a növények nehezen veszik fel a tápanyagokat, különösen a foszfort a talajból. Amennyiben túl sok műtrágyát alkalmazunk, a növények hajlamosak "elkényelmesedni", és kevésbé támaszkodnak a mikorrhiza gombák által nyújtott előnyökre.

Az Ino Myc mikorrhiza készítményt optimálisan az utolsó műtrágya adag kijuttatása után érdemes bevetni. Ezáltal a gyep természetes tápanyagforrásokra támaszkodhat a műtrágyázás befejezése után, amely hosszú távon javítja a gyep egészségét és ellenállóképességét.

 

✨ Műtrágyázás helyett: 

Hosszú távú, egészséges gyep fenntartásához javasoljuk a műtrágyázás fokozatos csökkentését és a szerves tápanyag-utánpótlási lehetőségek felkutatását. Az Ino Myc készítményünk kiválóan alkalmas arra, hogy támogassa a gyep természetes tápanyagellátását, így a gyepműtrágya alkalmazása nélkül is életerős maradhat.

Videó a Danuba Garden vegyszermentes és bio termékeiről!

A Kertész Kertje Pilisszentkereszten blog írója Szomorú Miklós tollából: “Jó félórás videót hoztam most nektek. De érdemes végignézni, vagy hallgatni. Talajélet, algák, michorriza gombák, és öko növényvédelem. Permetszerek és műtrágyák helyett használjuk ezen anyagokat. De természetesen maga a komposzt a legjobb ami történhet egy kertben. Velük csak tovább javíthatjuk és gyorsítjuk az egyensúly kialakulását.”

 

 

Hogyan gondozd gyepedet mikorrhiza gombával? Ez Csak Gyep Ricsi mutatja is! 🌱

További , , kategóriájú termékeink: