Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Vegyszermentes kertek: Tricho Immun és SoftGuard

szőlő kísérlet kutatóval

A mezőgazdaságban rengeteg kihívással szembesülünk nap mint nap, és mindig keresünk hatékony megoldásokat a növények egészségének megőrzésére. A vegyszermentes kertek már nem álom többé… Nemrégiben a Kutatóban Kecskeméten egy érdekes felfedezést tettünk.

A vizsgált üvegházban dominált a lisztharmatfertőzés. Míg a szabadban némi peronosz is feltűnt, azonban amikor a Tricho Immun és a SoftGuard termékeinket preventíven alkalmaztuk, mindkettő remekül teljesített. Ami igazán lenyűgöző, hogy a már kialakult fertőzés ellen csak a SoftGuardnak volt hatékony kuratív hatása.

Egy érdekes megfigyelés azonban az volt, hogy a két terméket nem ajánlott együtt kijuttatni. De, ha a Tricho Immun kezelés után körülbelül két héttel a SoftGuardot alkalmazzuk, az hatékony védelmet biztosít a növényeknek.

vegyszermentes kertek

A képen jól látható, hogy a kezeletlen oltványok mennyire érintettek a lisztharmattól, míg a kezelt terület tiszta és egészséges. Ahogyan mondják: egy kép többet ér ezer szónál.

vegyszermentes növényvédelem

Vegyszermentes kertek – Összefoglaló

A vegyszermentes kertek nem jövő, már ma itt vannak köszönhetően a Tricho Immun és SoftGuard kombinációjának. Az innováció a mezőgazdaságban nem áll meg, és büszkék vagyunk arra, hogy ezen az úton járunk.