Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Az alma növényvédelme: Tricho Immun siker story

Tricho Immun

Az alma növényvédelme kiemelten fontos a kiváló minőségű termés biztosítása érdekében, mivel számos kártevő és betegség fenyegeti a gyümölcsösöket. A Tricho Immun egy innovatív biológiai növényvédelmi termék, amely Trichoderma gombákat tartalmaz. Ezek a hasznos gombák természetes módon segítik a növények ellenálló képességének növelését, csökkentve a káros gombák és más patogének által okozott fertőzések esélyét.

A Tricho Immun alkalmazása elősegíti a talaj egészségének javítását, támogatva a gyökérzet fejlődését és az egészséges növekedést. Ez a környezetbarát megoldás nemcsak a termés mennyiségét és minőségét javítja, hanem hozzájárul a fenntartható gazdálkodáshoz is, minimalizálva a kémiai növényvédő szerek használatát.

A Tricho Immun fejlesztése

Ezen Trichoderma törzseket a Debreceni Egyetem kutatói, Prof. Dr. Karaffa Erzsébet és Dr. Kovács Csilla fedezte fel 2015-ben, a tokaji borrégióban. A szőlőtermesztők hívták ki az egyetem kutatóit, hogy segítsenek kitalálni, hogy miért egészségesek egyes szőlőtőkék, míg mások betegek. A kutatás során arra jutottak, hogy az egészséges tőkékben mindig voltak bizonyos Trichoderma gomba törzsek. 

Az alma növényvédelme: Mi az előnye a Tricho Immun alkalmazásának?

  1. Képes a káros gombákat semlegesíteni a növényben, így az egészségesebb lesz és nagyobb termést ad
  2. Mivel védi a gazdanövényt, így akadályozza a káros gombák bejutását a növénybe. Azon gombák, melyek „csak” a növény felszínen károsítanak pl. lisztharmat, csak indirekt hatása van.
  3. A két Trichoderma törzs által termelt anyagok egyfajta probiotikumok a növény számára, melyek erősítik az immunrendszerét és fokozzák a növekedését. Beparásítják a sebeket!
alma növényvédelme
Danuba Garden termékekkel kezelt, csodás almás
egészséges alma vegyszermentesen
Használt Danuba Garden termékek: MikoMax & Tricho Immun

Alma növényvédelme – Mikor alkalmazzuk almában a Tricho Immun-t?

  1. Oltvány előállításkor, valamint telepítés során A visszametszett gyökereket áztassuk legalább 24 óráig a Tricho Immun 1%-os oldatában (pl. 1 kg/ 100 liter víz). Jelentősen javítja az eredési erélyt!
  2. Lemosó permetezés során, önállóan kijuttatva. Már 5 C fokos léghőmérséklet felett alkalmazható
  3. Vegetációs időszakban a zöld lombkoronára kijuttatva a legelterjedtebb módja az alkalmazásának. Minél korábbi fenofázisban juttassuk ki, hogy minél hamarabb tudja kifejteni a pozitív hatását!

Az almaszüret után is kijuttatható a növényre, hogy azt megerősítse és ellenállóbbá tegye a téli fagyokkal.

Tricho Immun
alma növényvédelme
Egészséges alma a Danuba Garden technológiával

Az alma növényvédelme – Összegzés 

Összegzésül, az alma növényvédelme elengedhetetlen a bőséges és egészséges termés eléréséhez. A Tricho Immun és a MikoMax termékeink használata egy hatékony és környezetbarát megoldás, amely természetes úton növeli a növények ellenálló képességét a kórokozókkal szemben.

A biológiai növényvédelmi módszerek, nemcsak a termés minőségét javítják, hanem támogatják a fenntartható gazdálkodást is, minimalizálva a kémiai szerek alkalmazását és elősegítve a talaj egészségének megőrzését.

Felmerülő kérdéssel keress bizalommal minket az elérhetőségeinken.