Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Biológiai védelem a kiskerti paradicsom termesztésben

Egészséges paradicsom Danuba Garden termékekkel

Kiskertemben szabadföldi fürtös és koktél paradicsom palánták esetén több Danuba terméket is alkalmaztam. Palántázás előtt májusban az ültető gödrökbe a talajélet javításához Asco Start Humuszt adtam. A mikrogranulátumban lévő magas foszfor és cink tartalom segíti az intenzív gyökérképződést. Emellett Mikomax is került egy-egy kis kanálnyi a gödrökbe, mely hasznos gombaszervezetek a gyökeresedés, valamint a növény tápanyag felvételében nyújtanak segítséget, természetesen a talajlakó gyökér károsítókkal szembeni védelemben is szerepük van. 

A palántázást követően két hetente 10 liter lé mennyiségben 20 ml Ino Green bőrszövet erősítő és vízfelhasználást segítő Ino Green lombtrágyát használtam egyrészt a kalcium hiány előfordulás megelőzésére, másrészt a jelenlegi nagyon nagy hőségben történő túlélés elősegítésére. Ezen időszakban az optimális kijuttatása a délelőtti órákban javasolt, 25°C hőmérséklet alatt. 

Tricho Immun

A gombás betegségek megjelenésének elkerülése végett megelőzésképpen a virágzás előtt, valamint a terméskötődés után Tricho Immunnal kezeltem növényeimet, 2 liter vízben a 100 grammos termék mennyiségének egy harmadát oldottam fel. A növények méretének viszonylatban történt az adagolás.

Ezen időszakokban a legérzékenyebbek a növények és ekkor kell a kórokozók/kártevők ellen felkészülni megfelelő védelemmel, a jó minőségű és mennyiségű termés fejlődéséhez. 

Soft Guard

Ezt követően, mikor már elkezdett érik a paradicsom, de a poloska nagyon szereti megszúrni már a pirosló terméseket a SoftGuard terméket alkalmaztam 2 liter vízben 2 ml dózissal a „rovartámadás” kivédésére. A termék kitozánt tartalmaz, mely a rovarok, emellett a gombák kitines vázát/sejtfalát bontja. 

Ezért is mondhatjuk, hogy növényeink megvédéséhez a külső-belső védelem javasolt! Belül a Tricho Immun véd a kórokozók ellen kívül a SoftGuard a károsítók ellen. 

Végül néhány kép a szép ökológiai termesztésű palántáimról és a bio paradicsomokról. ☺️

MikoMax

A képeken látható intenzív növekedéshez a Tricho Immun és a MikoMax termékek együttesen jelentősen hozzájárultak. 

🌱A fürtös és koktél paradicsomok az intenzíven növekedő palántákon:

🍅 … és az első termések: