Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Kiskerti paradicsom termesztése biológiai védelemmel

paradicsom

Egészséges kiskerti paradicsom Danuba Garden termékekkel

Kiskerti paradicsom termesztése (szabadföldi fürtös és koktél paradicsom palánták) esetén több Danuba terméket is alkalmaztam. Palántázás előtt májusban az ültető gödrökbe a talajélet javításához Asco Start Humuszt adtam. A mikrogranulátumban lévő magas foszfor és cink tartalom segíti az intenzív gyökérképződést.

Emellett Mikomax is került egy-egy kis kanálnyi a gödrökbe, mely hasznos gombaszervezetek a gyökeresedés, valamint a növény tápanyag felvételében nyújtanak segítséget, természetesen a talajlakó gyökér károsítókkal szembeni védelemben is szerepük van. 

A palántázást követően két hetente 10 liter lé mennyiségben 20 ml Ino Green bőrszövet erősítő és vízfelhasználást segítő Ino Green lombtrágyát használtam egyrészt a kalcium hiány előfordulás megelőzésére, másrészt a jelenlegi nagyon nagy hőségben történő túlélés elősegítésére. Ezen időszakban az optimális kijuttatása a délelőtti órákban javasolt, 25°C hőmérséklet alatt. 

Kiskerti paradicsom termesztése – Védekezés a gombák ellen

A gombás betegségek megjelenésének elkerülése végett megelőzésképpen a virágzás előtt, valamint a terméskötődés után Tricho Immunnal kezeltem növényeimet, 2 liter vízben a 100 grammos termék mennyiségének egy harmadát oldottam fel. A növények méretének viszonylatban történt az adagolás.

Ezen időszakokban a legérzékenyebbek a növények és ekkor kell a kórokozók/kártevők ellen felkészülni megfelelő védelemmel, a jó minőségű és mennyiségű termés fejlődéséhez. 

Kiskerti paradicsom termesztése – A rovartámadások kivédése

Ezt követően, mikor már elkezdett érik a paradicsom, de a poloska nagyon szereti megszúrni már a pirosló terméseket a SoftGuard terméket alkalmaztam 2 liter vízben 2 ml dózissal a „rovartámadás” kivédésére. A termék kitozánt tartalmaz, mely a rovarok, emellett a gombák kitines vázát/sejtfalát bontja. 

Ezért is mondhatjuk, hogy növényeink megvédéséhez a külső-belső védelem javasolt! Belül a Tricho Immun véd a kórokozók ellen kívül a SoftGuard a károsítók ellen. 

Végül néhány kép a szép ökológiai termesztésű palántáimról és a bio paradicsomokról. ☺️

Kiskerti paradicsom termesztése – Intenzív növekedéssel

A képeken látható intenzív növekedéshez a Tricho Immun és a MikoMax termékek együttesen jelentősen hozzájárultak. 

🌱A fürtös és koktél paradicsomok az intenzíven növekedő palántákon:

kiskerti paradicsom termesztése
paradicsom termesztése
paradicsom termesztése kiskertben

🍅 … és az első termések:

Íme a Danuba termékekkel támogatott kiskerti paradicsom termesztésének végeredményei

kiskerti paradicsom