Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Citromfa gondozása, átültetése, tápoldat helyettesítők

Citromfa

Avagy mit kezdjünk a meleg teraszunkkal?

Váljunk citromtermesztővé! Gondoltunk egy nagyot és vettünk 3 db citromfát és 1 db narancsfát, ugyanis a citromfa gondozása egy igazán meleg teraszon könnyedén megoldható. Hoztunk hozzá pár tippet és tanácsot, hogy biztosan sikerrel járj!

citromfa gondozása

🍋 Fajták: citrus lemon 3 db és citrus sinensis 1 db 🍋

Citromfa átültetése

A citromfa átültetése (és a narancsfa átültetése is természetesen) a rettentően szűkös cserépből sürgősen szükségessé vált. Egy olyan óriás „cserepet” választottunk, melynek gurulós az alja, így szükség esetén könnyen mozgatható a teraszunkon.

citromfa átültetése

Citromfa tápoldat, Citrus tápoldat helyett a Danuba Garden termékek segítenek

🍄Egy előre elkészített citrus tápoldat helyett a citromfa tápoldatnál az egyik legjobb megoldás, hogy a termőföldbe MikoMax-ot keverünk, így már a Mikorrhiza gombával felvértezve, elindulhat a gyökeresedés!

🪸A citromfa átültetése után BlackJak-es belocsolás következett, így a humusztartalom növelésével a citrusfáink (a 3 db citromfa és az 1 db narancsfa) tápanyaghoz juttatása megoldódott. Később még Kelpakkal és Asco Algával is segíteni fogjuk ezt a folyamatot.

🧪Majd az újonc növényeinket egy kis Tricho Immun-os permetezéssel felkészítettük a kórokozókkal szembeni védekezésre, hiszen a Trichoderma gomba belülről védi a növényt a támadásoktól, nem mellékesen magyar szabadalom.

Citromfa gondozása – A mulcs segítsége

Végső lépésként mulcs került a cserép tetejére. S még a kertészetből a növény földlabdájával együtt érkezett egy kis zöld növényke (vélhetően gyom) de azt is meghagytuk a cserépben, mert nem zavarja a citromfát. Viszont ahogy növekszik segít majd a talajtakarásban!

Ezáltal növeljük a vízmegtartó képességet, a citromfa talaja nem szárad ki olyan könnyen, és több esélyt adunk a nitrogén felvételére, ami nélkülözhetetlen a növény számára, a kis vendégnövény a gyökereivel lazítja a talajt, s az élő gyökerek mellet beindul a talajélet.

🍋A fenti manőverek elvégzése után látványos növekedésnek indultak a citrusfák. A képeken látszanak az új hajtások és a virágzó citromfa szépsége.

Citromfa gondozása – Összegzés

Ahogy láthatod, a megfelelő eszközökkel és termékekkel a citromfa gondozása nem okoz nagy fejtörést. Ha neked is megjött a kedved, próbáld ki te is! Kérdés esetén keress minket bizalommal elérhetőségeink egyikén.