Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Kertészkedés ősszel: Vegyszermentes védelem a Tricho Immun-nal

Kerti permetezés

A kertészkedés ősszel különösen fontos a következő szezon előkészítése szempontjából. A Tricho Immun segítségével vegyszermentesen védhetjük növényeinket, miközben javítjuk a talaj egészségét és növeljük a növények ellenálló képességét. Az őszi kertészkedés során alkalmazott biológiai védelem hozzájárul a fenntartható és egészséges kert kialakításához.

Az őszi időszak nem csak a termés betakarítását és a színes levelekkel tarkított tájban való gyönyörködést jelenti, hanem egyben a következő tavaszi kertészeti szezon alapjainak lefektetését is. Ahogy a hűvösebb idő beköszönt, itt az ideje annak, hogy elvégezzük az őszi lemosó permetezéseket, amelyek megalapozzák növényeink egészségét a következő évben. De mit szólnátok, ha mindezt vegyszermentesen tehetnénk meg?

kertészkedés ősszel

Örömmel mutatjuk be nektek a DanubaGarden által kínált forradalmian új lehetőséget: a Tricho Immun-t! A Tricho Immun egy 100% magyar innováció, amely 2022-ben elnyerte az Innovációs Díjat. A termék fejlesztése mögött a Debreceni Egyetem kutatói, Prof. Dr. Karaffa Erzsébet és Dr. Kovács Csilla állnak, akik 2015-ben indították útjára a kutatásukat a tokaji borrégióban. Itt izolálták azokat a különleges Trichoderma gombatörzseket (TR04 és TR05), amelyek a Tricho Immun alapjait képezik.

De mi is pontosan a Tricho Immun, és hogyan működik?

A Tricho Immun szenzációs hatása abban rejlik, hogy a növény természetes nyílásaikon keresztül, vagy sebzési felületeken keresztül jut be a növénybe 24-48 órán belül, majd az edénynyalábokon keresztül elterjed az egész növényben. A titok az, hogy a teljes védelmi hatás kifejtéséhez időre van szükség, így a legjobb, ha preventív, azaz megelőző jelleggel alkalmazzuk.

Kertészkedés ősszel – A Tricho Immun három fő módon segíti növényeinket:

  1. Fokozza a növény immunitását a gomba kórokozókkal szemben,
  2. Stimulálja a gazdaszervezet fejlődését, ami termésnövekedést eredményez,
  3. Térparazitizmus révén a Trichoderma gombák kiszorítják, illetve lezárják a sebeket a kórokozókkal szemben.

A Tricho Immun alkalmazásakor az őszi lemosó permetezés során a következőket javasoljuk:

  1. Optimális használati idő: zöld lombfelület esetén ősszel vagy kora tavasszal, vagy metszési, sebzési felületek keletkezésekor.
  2. Hagyományos lemosók mellett: rézzel együtt alkalmazható, kénnel viszont érdemes körülbelül másfél hetes különbséget hagyni a kezelések között.
  3. Dózisa: 50 g / 10-20 literes permetező.
  4. A permetezés hatékonysága fokozható, ha valamilyen szerves anyaggal együtt juttatjuk ki. Ebben az esetben az Asco Alga készítményünkkel 2 dl/10 dózissal dúsítva ajánljuk.
  5. Eltarthatósága: 5-25 fok között, száraz, fénytől védett helyen 18 hónap. Felbontás után szorosan lezárva a zacskót hűtőben további 3 hónapig eltartható.

Kertészkedés ősszel – Összefoglaló

Az őszi kertészkedés kulcsfontosságú a tavaszi szezon sikeréhez. A Tricho Immun használatával vegyszermentesen védhetjük növényeinket, miközben erősítjük a talaj egészségét és a növények ellenálló képességét. A biológiai védelem az őszi időszakban elősegíti a fenntartható és virágzó kert kialakítását.