Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Füge termesztése Magyarországon a Danuba Gardennel

füge az asztalon

A füge termesztése Magyarországon nem lehetetlen, sőt nagyon is lehetséges!

Kiskertemben a szabadföldi füge bokrokat tavaszi időszakban Trichoderma kezelést megelőzően BlackJak humusz tartalmú készítménnyel kezeltem, mely hozzájárul a talaj vitalitásának növekedéséhez, valamint javítja annak minőségét is. A növények tövét a vegetációs időszak kezdetén locsoltam be. 10 liter vízbe 10 ml mennyiséget tettem egy-egy bokor tövébe a tányérozást követően. 

Füge termesztése Magyarországon

Érő gyümölcsök

A Tricho Immun kezelést az első levelek megjelenése után végeztem, hiszen hasonlóan más növényekhez is az első levelek a legérzékenyebbek, így érdemes felkészülni megfelelő védelemmel, a jó minőségű és mennyiségű termés fejlődéséhez. 

A 100 grammos kiszerelésű csomag tartalmát 20 liter vízben oldottam fel, és mindhárom bokorra a teljes mennyiséget rápermeteztem. A növényeken sem a tápelem hiány tünetek, sem gombás erdetű megbetegedések tünetei nem voltak tapasztalhatóak a jelenlegi már gyümölcsképzés időszakában óriás méretű gyümölcsöket sikerült szeni. Tömegük 150 és 200 g között változott.

Füge termesztése

Érett, termetes gyümölcs

A talajból történő víz és tápanyagfelvételhez a BlackJak készítmény, míg a biológiai növényvédelemhez, a növény vitalitásának megőrzéséhez a Tricho Immun járult hozzá. 

A képeken látható az egészséges, szép termő bokor, a gyümölcsök és végül a méretes darabra rácsodálkozó, kis kertészkedő keresztlányom. 

füge termesztése

Első, „óriás” termések

füge

Bónusz, a termésre rácsodálkozó, kertészkedő keresztlányom 😁

Füge termesztése Magyarországon – Összefoglaló

Ahogy a fenti példából is olvashattad, igenis valós a gyönyörű és egészséges termést hozó füge termesztése Magyarországon.

Amennyiben te is szeretnél ezekhez a gyönyörű fügékhez hasonlókat, keress minket bizalommal, az elérhetőségeink egyikén, segíteni fogunk kiválasztani a neked kellő termékeket!

Cikket írta: Dr. Kovács Csilla