Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

A citrus nagyhatalommá válás első lépései

Avagy mit kezdjünk a meleg teraszunkkal?

Váljunk citromtermesztővé! Gondoltunk egy nagyot és vettünk 3 db citromfát és 1 db narancsfát.

🍋 Fajták: citrus lemon 3 db és citrus sinensis 1 db 🍋

Átültetés

A rettentően szűkös cserépből sürgős átültetés vált szükségessé. Óriás „cserepet” választottunk, melynek gurulós az alja, így szükség esetén könnyen mozgatható.

Danuba Garden termékek segítsége

🍄A termőföldbe MikoMax-ot kevertünk, így már a Mikorrhiza gombával felvértezve, elindulhatott a gyökeresedés!

🪸Ültetés után BlackJak-es belocsolás következett, így a humusztartalom növelésével a citrusfáink tápanyaghoz juttatása megoldódott. Később még Kelpakkal és Asco Algával is segíteni fogjuk ezt a folyamatot.

🧪Majd az újonc növényeinket egy kis Tricho Immun-os permetezéssel felkészítettük a kórokozókkal szembeni védekezésre, hiszen a Trichoderma gomba belülről védi a növényt a támadásoktól, nem mellékesen magyar szabadalom.

Mulcs

Végső lépésként mulcs került a cserép tetejére. S még a kertészetből a növény földlabdájával együtt érkezett egy kis zöld növényke (vélhetően gyom) de azt is meghagytuk a cserépben, mert nem zavarja a citromfát. Viszont ahogy növekszik segít majd a talajtakarásban!

Ezáltal növeljük: a vízmegtartó képességet, a talajnem szárad ki olyan könnyen több esélyt adunk a nitrogén felvételére, ami nélkülözhetetlen a növény számára, a kis vendégnövény a gyökereivel lazítja a talajt, s az élő gyökerek mellet beindul a talajélet.

🍋A fenti manőverek után látványos növekedésnek indultak a citrusfák. A képeken látszanak az új hajtások és a virágzó citromfa szépsége.