Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Őszi növényültetés a Danuba Garden technológiával

Karácsonyi fa

Az ősz nemcsak a természet színes pompáját hozza el, hanem a kertészkedés szempontjából is fontos időszakot jelent. A Danuba Garden technológiájával végzett őszi növényültetés különleges lehetőségeket kínál a kertbarátok számára. A szabadgyökeres gyümölcsfák, szőlő, szamóca, bogyós gyümölcsök, erdészeti csemeték és rózsák ültetése a nyugalmi időszakban, azaz lombhullástól lombfakadásig ideális.

Ideális az őszi növényültetési időszak

Az őszi növényültetés legmegfelelőbb ideje a fagymentes, nem fagyos talajban van, leginkább október végétől novemberig, amikor a levelek már lehullottak, és kora tavasszal, február végétől márciusig, még a kihajtás előtt. Az őszi időszakot preferáljuk, mivel ez az időszak kedvez a növény gyökereinek gyógyulásának és a gyökérképződés folytatásának.

őszi növényültetés

Téli öntözés fontossága

Nem szabad elfelejtenünk, hogy az ősszel ültetett növényeknek télen is szükségük van a vízre. A fagymentes időben történő öntözés kulcsfontosságú lehet a növények számára a begyökeresedés és az életben maradás érdekében.

Őszi növényültetési problémák és megoldások

Az ültetés során a gyökereket vissza kell vágni, amivel a hajszálgyökerek fejlődését serkentjük. Azonban a gyökérsebek nyitva hagyják a növényt a talajban élő kórokozók, például gombák és kártevők számára. Erre megoldást nyújthat a szabadgyökeres oltványok Tricho Immunba történő bemártása, amely segít a metszési sebek gyógyításában és védelmet nyújt a korai kórokozókkal szemben.

Sikeres gyökeresedés tippek az őszi növényültetéshez

  1. Nagy Ültetőgödör: Legalább a földlabda vagy konténer méretének duplája legyen, szabadgyökeres esetén minimum 80x80x80 cm.
  2. Áztatás és Tricho Immun: Az ültetés előtt áztassuk a növényt vízben, majd mártsuk be a Tricho Immunba.

3. Szerves Trágya és Huminsav: Javasolt szerves trágya, mint a marhatrágya vagy a huminsav használata, például a Blackjak.

4. Mikorrhiza Gomba: A mikorrhiza gomba, megtalálható a MikoMax Garden és MikoMax Gél termékeinkben, segít a foszfor felvehetőségében és növeli a gyökérfelszínt.

őszi növényültetés mikorrhiza gombával

5. Öntözés és Mulcs: Gondoskodjunk a rendszeres öntözésről, és használjunk mulcsot a talaj védelmére és tápanyagokkal való dúsítására.

Őszi növényültetés – Összegzés

Az ősz az ideális időszak a különböző növények ültetésére, ahol a megfelelő technikák és a Danuba Garden termékeinek használatával biztosíthatjuk a növények egészséges fejlődését és erős gyökeres

🛒 Kattints és vásárold meg termékeinket!