Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Ino Organik Cink

Dózis: 2 dl/10 liter permetlé

Kérjük a dózis és a kijuttatás idejének (hőfok, napszak) fokozott figyelembe vételét, hogy elkerüljük az esetlges perzselést. Tűző napon való kijuttatás elkerülendő, 22 fok felett a termék kijuttatása nem ajánlott. Permetezés előtt és után tiszta vízzel tisztítsuk ki a használt kijuttatási eszközt.

Mire is jó?

  • Legfontosabb szerepe az auxin hormon fokozása, emellett elengedhetetlen a nitrogén anyagcserefolyamatokban és a sejtmembránok erősítésében. Cinkhiányra érzékeny növények a szőlő, gyümölcs, kukorica és néhány zöldség növény.
  • Talajban kevéssé mozog, az alacsony pH kedvez a felvehetőségnek. Magas foszfor-, kalcium- vagy alacsony szervesanyag tartalom esetén számíthatunk a hiányára.

 

Minden kiskiszerelésű termékünk esetében, a gyártástól számított 18 hónapig garantálja a gyártója a megjelölt csíraszám, hatóanyagtartalom meglétét.

 

Görgess és olvasss tovább ⬇️

38.100 Ft

Kiszerelés: 5 L

👩‍🌾 Felhasználható

  • Szántóföldi és kertészeti kultúrákban cinkhiány megelőzésére, különösen cinkigényes növények (pl. kukorica) megfelelő ellátására.
  • Kukoricában 4-6 leveles állapotban. Szójában, borsóban közvetlenül virágzás előtt. Kijuttatása 1 l/ha dózisban 150–200-liter permetlével ajánlott.
  • Zöldségkultúrákban amennyiben használatát talaj/levélanalízis indokolja (gyenge cinkellátottságú terület), valamint várható cinkhiány esetén.

 

 

💪 Mire is jó?

Legfontosabb szerepe az auxin hormon fokozása, emellett elengedhetetlen a nitrogén anyagcsere folyamatokban és a sejtmembránok erősítésében. Cinkhiányra érzékeny növények a szőlő, gyümölcs, kukorica és néhány zöldség növény. Talajban kevéssé mozog, az alacsony pH kedvez a felvehetőségnek. Magas foszfor-, kalcium- vagy alacsony szerves anyag tartalom esetén számíthatunk a hiányára.

 

✨ Bővebben a cinkről

A cink az alábbi élettani folyamatokat befolyásolja: egyik legfontosabb szerepe az auxin növényi hormon fokozása, melyet a mangán kompenzál, hogy az auxin szint ne legyen túl magas. Az auxin növényi hormon befolyásolja (katalizálja) a gyökér és a hajtásnövekedést. Így megfelelő cink tartalom nélkül a növény gyökere és hajtása nem nő meg optimális méretűre elengedhetetlen a nitrogén-anyagcsere folyamatokban funkcionális szerepe van a triptofán (esszenciális aminosav) szintézisében is.