Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
30.000 Ft feletti vásárlás esetén Magyarországon INGYENES a szállítás!

Ino Organik Kalcium

Dózis: 2 dl/10 liter permetlé

Kérjük a dózis és a kijuttatás idejének (hőfok, napszak) fokozott figyelembe vételét, hogy elkerüljük az esetlges perzselést. Tűző napon való kijuttatás elkerülendő, 22 fok felett a termék kijuttatása nem ajánlott. Permetezés előtt és után tiszta vízzel tisztítsuk ki a használt kijuttatási eszközt.

 

Mire is jó?

A lombtrágya lignoszulfonát organikus kelátot is tartalmaz, a termékben lévő kalcium kation kelatizálására. Ez a természetes kelatizáló anyag javítja a lombtrágya levélen valómegtapadását és az abba való bejutást.

 

Az Ino Organic Kalcium speciális gyártási eljárásának (többszörös szűrés) és egyedi alapanyag kiválasztásnak köszönhetően a termék 100%-ban víz-oldékony, valamint nem károsítja a gyümölcsöt vagy leveleket. Az Ino Organic Kalcium hatékonysága többszöröse a talajba kijuttatott kalciuméhoz képest.

 

 

Minden kiskiszerelésű termékünk esetében, a gyártástól számított 18 hónapig garantálja a gyártója a megjelölt csíraszám, hatóanyagtartalom meglétét.

 

Görgess és olvasss tovább ⬇️

Kiszerelés: 10 L

16.510 Ft Bruttó

✨ Bővebben a kalciumról

A kalcium az alábbi élettani folyamatokat befolyásolja: Szabályozza a sejtmembránok szerkezetét, szilárdságát és áteresztő képességét. Kalcium hiányában megnő az áteresztő képesség, ami túl sok tápelem kiáramláshoz vezethet. Kedvezően hat a gyökérnövekedésre segíti a többi tápelem felvételét. A sej megnyúlásra és differenciálódásra is pozitív hatással van.

 

A lombtrágya lignoszulfonát organikus kelátot is tartalmaz, a termékben lévő kalcium kation kelatizálására. Ez a természetes kelatizáló anyag javítja a lombtrágya levélen valómegtapadását és az abba való bejutást. Az Ino Organic Kalcium speciális gyártási eljárásának (többszörös szűrés) és egyedi alapanyag kiválasztásnak köszönhetően a termék 100%-ban víz-oldékony, valamint nem károsítja a gyümölcsöt vagy leveleket. Az Ino Organic Kalcium hatékonysága többszöröse a talajba kijuttatott kalciuméhoz képest.

 

👩‍🌾 Felhasználható

  • Használata elsősorban kertészeti kultúrákban javasolt.
  • Gyümölcsösökben (különösen almástermésűekben) intenzív gyümölcsnövekedéskor, a szüret előtti harmadik hétig 3-4 alkalommal maximum 2 %-os töménységben javasolt. Almaültetvényekben bittermesztésben is alkalmazható.
  • Szőlőben a virágzás előtt (hajtásnövekedés), illetve fürtzáródás idején használjuk!
  • Zöldségnövényeknél (különösen paradicsomfélék esetén) folyamatos használata indokolt kéthetente az első terméskötődésektől kezdve.
  • Tipikus adagja 4-6 l/hektár, nem kevesebb, mint 400 liter permetlében.
  • Az Ino Kálium 500 termékkel felváltva alkalmazva mind a kalcium-, mind a káliumellátás optimális szinten tartható. A két terméket ne keverjük!